logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak ustawić fazator zmiennych faz rozrządu w Volvo S40 2003 1.8 B4184S10?

lexis11 29 Kwi 2011 16:11 5135 5
REKLAMA
  • #1 9451726
    lexis11
    Poziom 2  
    Ocena: 4
    jestem posiadaczem s40 2003r silnik 1.8 oznaczenie silnika: b4184s10 , mianowicie pekl mi zawor i musialem kupic nowy, glowice dalem do roboty i wszystko ladnie zlozyli, pozostalo ja tylko przykrecic i tu mam problem , wiem jak ustawic rozrzad ale nie wiem o ile i w ktora strone przekrecic fazator ?? pytalem juz znajomych przegrzebalem neta i nie moge znalesc zadnych info , jesli ktos cos wie na takowy temat to bardzo prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9452386
    AntyOwik
    Poziom 17  
    Ocena: 70
    Bo źle szukasz, to nie jest silnik Volvo. Ogólnie Volvo to od dawna dziwna firma, z marki została nazwa Volvo i podobno szwedzkie, szlachetne wykonanie.;) Znajdź sobie serwisówkę pewnej niemieckiej grupy i znikną wątpliwości.
  • REKLAMA
  • #4 9452392
    lexis11
    Poziom 2  
    no moze nie dokladnie tak sie to nazywa aczkolwiek gdzies cos czytalem na ten temat i bodajze taka nazwa byla uzyta (spotkalem sie rowniez z terminem nastawnik faz),ale nie o to chodzi zeby sie o nazwennictwo klocic ;) , tylko jezeli tego nie ustawiam jak twierdzisz tylko sam rozrzad to dlaczego nie mam cisnienia na cylindrach ??rozrzad ustawiam na 100% poprawnie, mozlwie jest ze goscie ktorzy robili mi glowice skopali robote ??
  • REKLAMA
  • #5 9453831
    lexis11
    Poziom 2  
    AntyOwik mozesz troszke jasniej ? chodzi o WV ?
REKLAMA