logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skasować licznik błędów w Blaupunkt Montreux RDR 49?

mazurpiotrek 07 Lis 2004 15:21 3662 22
REKLAMA
  • #1 967346
    mazurpiotrek
    Poziom 12  
    Ocena: 4
    cze mam pytanie jakskasowac licznik bledow w blaupunkcie montreux rdr 49 bo po wlaczeniu mam na wyswietlaczu ---- i wyczytalem ze jest to od bledow`a po za tym nie moge wpisac kodu z gory dzieki
  • REKLAMA
  • #2 967360
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2315
    Witam. By Ci pomóc to musisz podać typ, model, bo na jakiej podstawie ja lub koledzy mogą Ci pomóc, samo Blaupunkt nie wystarczy.

PS. Nie pisz posta pod postem - REGULAMIN !!!!

użyj "zmień" jest po prawej stronie na górze.
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
  • #3 967377
    mazurpiotrek
    Poziom 12  
    dzieki ze sie odezwales numer to BP8893 Axxxxx i jeszcze drugi na naklejce 8 631 110 247
  • #4 967382
    mazurpiotrek
    Poziom 12  
    przypominam BLAUPUNKT Montreux RDR 49
  • #5 967412
    mazurpiotrek
    Poziom 12  
    acha i jeszcze jedno jak sie wpisuje kod do tego modelu i czym sie zatwierdza
  • REKLAMA
  • #6 967495
    penio
    Poziom 17  
    Ocena: 38
    radio nie jest zablokowane trzeba poczekac na wlaczonym i powinno puscic,(nawet do kilku godzin) podlacz 2 plusy i mase, jak bedzie zablokowane to bedzi episac "off"
  • REKLAMA
  • #7 968758
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    I słusznie, to najprostsza metoda. Potem poprawne wprowadzenie kodu wykasuje klicznik błędów. A jesli masz kod z kalkulatora to się zawiedziesz, nie zadziała, to radio na procku motoroli i to dość trudne bo lubi się kasować i są kłopoty z odczytem. Lepiej poczekać na włączonym aż samo odpuści blokadę, do 24h.

SławeK
  • #8 969644
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1327
    Najfajniejsze w tym modelu jest to, że kod ustawia użytkownik. I można go bez problemu jak się zna stary zmienić z klawiatury. Wiec możesz sobie liczyć - na palcach :D
  • #9 969858
    mazurpiotrek
    Poziom 12  
    cze dzieki wszystkim za podpowiedzi po godzinie pokazuje mi sie code .powiedzcie mi czym mam zatwierdzic z gory dzieki
  • #10 969861
    trumnica
    Poziom 20  
    Ocena: 118
    zatwierdzasz > lub >>
  • #11 970588
    mazurpiotrek
    Poziom 12  
    slawek ale ty twierdzisz ze po 24h posci kod czy co? nadal bede musial wpisac jakis kod bo teraz jest tak ze po godzinie podlaczenia do dwoch plusow pokazuje mi sie code wpisuje kod z kalkulatora zatwierdzam i znowu sa - - - - i znowu po godzinie wyskakuje code ty twierdzisz zeby czekac bo to posci
  • #12 970726
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 914
    Bo kalkulatory są dla ludzi mądrych jako ułatwienie w prawcy a nie dla ....
    Możesz sobie w buty włożyć ten kalkulator z tym radiem. Po prostu , masz zły kod ! Leszek już Ci to wyjaśniał.

SławeK
    PS. Napisałem wyraźnie, do 24h.
  • REKLAMA
  • #13 971387
    mazurpiotrek
    Poziom 12  
    dzieki SlaweK stosuje sie do twoich wskazowek zobaczymy
  • #14 972533
    drumal
    Poziom 11  
    Ocena: 2

Witam. Kupilem na Allegro radyjko Blaupunkt London rdm 42 z Karta kodowa.
    Wiec mam pytanie jak mozna zlikwidowac uzywanie karty i kodu bo czesto wyciagam radio z samochodu?
  • #15 972643
    ITKIM
    Poziom 15  
    Ocena: 35
    podklej karte na stale w srodku radia
  • #16 972667
    drumal
    Poziom 11  
    ok teraz juz go dostalem i mam problem bo wlaczeniu i wlozeniu karty wyswietla sie na wyswietlaczu ---- i nie swieca przyciski o nr 1,2,3,4 wiec kolega powiedzial ze albo czytnik nie czyta albo ze karta typu keykard jest uszkodzona. Wiec teraz pytanie do Wielkich w temacie CO MOZNA Z TYM ZROBIC ZEBY RADYJKO SIE WLANCZYLO !!
  • #17 983714
    janusz121
    Poziom 16  
    Ocena: 56
    SlaweK napisał:
    I słusznie, to najprostsza metoda. Potem poprawne wprowadzenie kodu wykasuje klicznik błędów. A jesli masz kod z kalkulatora to się zawiedziesz, nie zadziała, to radio na procku motoroli i to dość trudne bo lubi się kasować i są kłopoty z odczytem. Lepiej poczekać na włączonym aż samo odpuści blokadę, do 24h.

SławeK

Ac co to znaczy "odpuści blokadę"- Masz namysli powrót do napisu "code" czy po upływie 24 godzin jakiś licznik się przepełni i radio samo się odblokuje??? (dziwne by to było ale różne cuda się zdarzają). Lepiej byłoby go zrobic nie naduzywając lutownicy (ps. Piotrek przyniósł do mnie to radio - co dwie głowy to nie jedna :) )
  • #18 983744
    aceton
    Poziom 26  
    Ocena: 94
    cos czuje ze bylo sobie radio trzeba sie uczyc na troche prostrzych modelach
  • #19 983987
    drumal
    Poziom 11  
    Przed tymi postami sprobowalem na wlaczonym skasowac licznik bledow na wlozonej i zablokowanej karcie na stale. Radyjko puscilo po 3 godz. wyswietlil sie CARD ERROR i po ponownym wlaczeniu dziala idealnie. Teraz mam sprawne radyjko na 100 % dzieki waszemu forum. Wielkie dzieki i pozdrawiam ...
  • #20 984230
    janusz121
    Poziom 16  
    Ocena: 56
    nie pytałem cie o zdanie nie każdy ma doktorat z elektroniki jak ty, chodzi mi o to że trzymałem radio 15 h na włączonym zasilaczu i tylko uzyskałem CODE pytałem czy po 24h na zasilaczu zniknie Code i radio odpali czy nie?? Nie zajmuje się dekodowaniem to robią tylko... Ja to robie dla kumpla wiem, że radio jest pewne i zapomniał kodu
  • #21 984283
    penio
    Poziom 17  
    jezeli sie nie zajmujesz to lepiej oddaj komus co sie na tym zna.
  • #22 984290
    penio
    Poziom 17  
    jezeli sie nie zajmujesz to lepiej oddaj komus co sie na tym zna.
  • #23 984329
    trumnica
    Poziom 20  
    Ocena: 118
    penio napisał:
    jezeli się nie zajmujesz to lepiej oddaj komus co się na tym zna.

Przecież takie posty są bez sensu. Gość jak sobie nieporadzi to sam w końcu do tego dojdzie. Wydaje mi się że ludzie piszączy takie posty chcą sobie tylko punktów nabić i liczbę postów a z wiedzą na ten temat to kiepsko.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
W dyskusji poruszono problem kasowania licznika błędów w radiu Blaupunkt Montreux RDR 49, które po włączeniu wyświetla "----", co wskazuje na błędy. Radio nie jest zablokowane, lecz wymaga odczekania nawet do 24 godzin na włączonym zasilaniu, aby samo odpuściło blokadę i pojawił się napis "code". Wprowadzenie poprawnego kodu użytkownika, który w tym modelu można samodzielnie ustawić i zmienić z klawiatury, powoduje skasowanie licznika błędów. Kod zatwierdza się przyciskiem oznaczonym ">" lub ">>". Kalkulatory kodów do tego modelu są nieskuteczne, gdyż radio korzysta z procesora Motoroli i kod jest trudny do odczytania. W przypadku problemów z kartą kodową w modelu Blaupunkt London RDM 42 sugerowano podklejenie karty na stałe wewnątrz radia. Ogólnie zaleca się cierpliwość i stosowanie się do procedury oczekiwania na odblokowanie oraz poprawne wprowadzenie kodu, aby przywrócić pełną funkcjonalność urządzenia.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA