logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak skutecznie ustawić antenę na Hotbirda metodą ze słońcem?

paavo661 01 Maj 2011 18:06 1291 3
REKLAMA
  • #1 9458348
    paavo661
    Poziom 10  
    Ocena: 5
    Witam,mam pytanie dotyczące informacji z tej strony.
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    Tzn.ta metoda ze sznurkiem o określonej godzinie,jak w praktyce się ona sprawdza?
    Próbuję ustawić antenę na hotbirda ale za cholerę nie mogę go znaleźć,ASTRE 19,2
    znajduje bez problemu,a tak wygląda sytuacja:
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    czerwony- balkon na którym mieszkam (6 pieter ja mieszkam na 5)
    niebieski- kierunek na hotbirda
    żółty- balkon który najprawdopodobniej zasłania satelitę

Korzystam z tunera comsat polonia jak i HD5000 polsatu.Ustawiając w menu tunera comsatu by łapał sygnał z hotbirda pokazuje moc 98% jakość 30% ale programy jakie wyszukuje ukazują się być z Eutelsat16.Niestety próba przestawienia anteny bardziej w prawo czy góra,dol nic nie daje,gubi sygnał całkowicie.
    Wobec tego jak to jest z tym słońcem, o odpowiedniej godzinie nie ma żadnego cienia na antenie,czyli niby nic nie zasłania.

Z góry mowie ze kilka anten w życiu ustawiałem przy użyciu cyfrowych dekoderów i nigdy nie zajmowało mi to dłużej niż godzinę,tylko nie miałem żadnych
    przeszkód w okolicy.Nie mam dostępu do analogowego tunera.[/img]
  • REKLAMA
  • #2 9458469
    kriss51
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 480
    Góra dół zostaw jeśli łapiesz astrę, wystarczy ustawić tylko w poziomie. Dla pewności antenę przykręć na sam skraj bloku wtedy będziesz mieć pewność że nic nie przeszkadza oczywiście jak masz ostatni balkon z krańca bloku.
  • REKLAMA
  • #3 9458472
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 9458514
    Mirek Z.
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 530
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany - p.3.1.16, p.3.1.17 orazAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
REKLAMA