Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

AGD kuchnia proszę o opinię ...

Stroju 01 May 2011 21:19 3624 11
    Stroju
    Level 10  
    Witam.

Potrzebuje jak wielu pomocy w wyborze sprzętu AGD, na tą chwilę wybrałem a raczej zastanawiam się nad:
    1)płyta indukcyjne Mastercook I4DE64ZS coś takiego mniej więcej ogólnie coś do 2000, może być bez evolis ale aby miał przynajmniej 1 pole na jakiś większy garnek

2)Piekarnik Mastercook MF870ATCX bądź 815ATCX ogólnie podobne wymagania jak w płycie do 2000 :) coś w miarę funkcjonalnego i najlepiej sprawdzonego

3)Pralka Gorenje WA60129 lub 73129 bądź Bosch WLM24440PL ogólnie jak najciszej, jak najtaniej z szybkim programem (15,30 minut)i w razie czego z jak najtańszą naprawą

4)Lodówka Bosch KGV 36X77, Siemens KG36X78, AEG santo 53600SCC0 podobnie jak w pralce żeby w nocy nie budziła, do 189 wysokość, jeśli nowości to sprawdzone

5)Zmywarka Bosch SMV50E30EU, Siemens SN66E000EU, Electrolux ESL65070R coś co pojedzie też na tańszych zamiennikach a nie tylko łoryginalnych środkach piorących, nie za głośna i z funkcjonalnymi programami.

6)Okap jak najtańsza i nie za głośna 60 kominowa może być ukośna bądź płaska, raczej nic z szybami i za mocno zawijane.

Z góry dziękuję za pomoc zwłaszcza właścicielom wyżej wymienionego sprzętu. Ogólnie niedługo muszę się zdecydować bo na koniec maja ma przyjechać kuchnia więc za wiele czasu nie zostało. Nie koniecznie muszą być wyżej wymienione modele, proszę opinie, zarówno te dobre jak i te niekoniecznie.
    Sprzęt tak najlepiej do 10k.
    Stroju
    Level 10  
    Witam.

Wiem, że dużo już takich wątków było, ale sprzętu jest co miesiąc bardzo dużo nowego.
    Kilka rzeczy już wybrałem prawie na 100%:
    Płyta już zdecydowane Mastercook I4DE64ZS
    Pralka Gorenje WA60149
    Zmywarka Electrolux ESL65070R
    Okap Gorenje DT6545AXS
    do tego jeszcze mikrofala GMO23A

Pozostał kłopot z piekarnikiem, byliśmy z żoną prawie zdecydowania na Mastercook MF870ATCX ale z tych które dotykaliśmy Mastercooka strasznie ciężko się otwierały. Czy te całe gotowanie na parze z 815ATCX się przydaje? Ostatnio jeszcze zastanawiam się nad Gorenje BO8770BX.
    Jednak największy problem z lodówką, nie miałem do czynienia z NO Frostem i nie wiem czy jest to przydatne czy nie. Z obserwacji lodówki z NF mają mniejszą pojemność więcej kosztują, więc nie wiem czy się to opłaca.

Pozdrawiam
    Anonymous
    Level 1  
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Level 1  
    Anonymous
    Anonymous  
    Anonymous
    Level 1  
    Stroju
    Level 10  
    To mi pomogliście :)
    Czym się sugerowałem.
    "Macaniem" sprzętu, opiniami itp.
    Pralka mało niepotrzebnej elektroniki tzn wyświetlaczy i innych bajerów.
    Płyta kusi mnie strefa evolis.
    Zmywarka "pomacana" w markecie wszystko na miejscu, dodatkowo pozytywne opinie.
    Okap mam zaufanie do Gorenje ale jednak po pomacaniu w sklepie troche te elektroniczne menu ciężko chodzi. Więc chyba będę szukał czego mechanicznego.
    Mikrofala wygląd, funkcje cena.

Po "pomacaniu" i obejrzeniu lodówka będzie chyba Simens tylko w jednym ze
    sklepów intenetowych nie ma modelu KGVX47 tylko 78, proszę o opinię czy warto.

Piekarnik straszny mętlik, ogólnie Mastercooki strasznie ciężko się otwierają i jednak chyba będziemy szukali coś z pokrętłami.Na pewno prowadnice teleskopowe może to bajer ale fajnie działa. Proszę o opienie na temat tych różnych bajerów czyszczących eco, aqua i innych pyroliz, sprawdza się to w życiu czy mimo wszystko trzeba zakasać rękawy i stracić trochę kalorii aby piekarnik doprowadzić do stanu sprzed zapuszczenia.
    zwykły człek
    Level 20  
    Jak szukasz prostego dobrego piekarnika to popatrz na MB-8ETRX. Niektóre piekarniki mogą się ciężko otwierać, bo np. mają czyszczenie pyrolityczne, a to wymaga 4 szyb, więc drzwi są cięższe. Ja sie cieszę z takiego ciężkiego zamykania, bo mam dzieciaki :).
    Co do czyszczenia to najlepsza jest pyroliza, bo nie dotykając syfu masz czyściutko. Reszta to tylko ułatwiacze, ale spalić kalorie z głową w środku będziesz musiał. Co do pozostałych wyrobów to uważam że niegłupio wybrałeś.
    Stroju
    Level 10  
    A jeszcze pytanie co do piekarnika, czy orientuje się ktoś gdzie w Warszawie można obejrzeć MF-760AX bądź 815,870atcx?
    zwykły człek
    Level 20  
    Wejdź na strone mastercooka i napisz maila. Powinni ci odpisać gdzie to można obejrzeć.
    6969lysy
    Level 14  
    [quote="Stroju"]To mi pomogliście :)
    Czym się sugerowałem.
    "Macaniem" sprzętu, opiniami itp.
    Pralka mało niepotrzebnej elektroniki tzn wyświetlaczy i innych bajerów.
    Płyta kusi mnie strefa evolis.
    Zmywarka "pomacana" w markecie wszystko na miejscu, dodatkowo pozytywne opinie.
    Okap mam zaufanie do Gorenje ale jednak po pomacaniu w sklepie troche te elektroniczne menu ciężko chodzi. Więc chyba będę szukał czego mechanicznego.

popatrz na Ciarko Quatro Slim 60 E