logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Problem z wyborem płyta indukcyjna, piekarnik, zmywarka, okap

diabeel 11 Maj 2023 22:22 753 4
REKLAMA
  • #1 20576678
    diabeel
    Poziom 17  
    Ocena: 119
    Witam musze zakupić trochę sprzętu
    Plyta indukcyjna niby wybrana, proszę o opinię czy to dobry sprzęt:
    AEG IKE74441FB 71cm slim
    Zmywarka zależy mi na opcjach automatycznego otwierania oraz wyswietlania czasu do zakończenia cyklu na podłodze stąd wybór :
    ELECTROLUX EEM48321L - będzie ok?
    Co do piekarnika to chciałbym z funkcja pary oraz pyrolizy - znalazłem jedynie Amica?
    Okap 80cm podszawkowy do zabudowy - tu nie mam w ogóle pomysłu.
    Proszę o podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 20577151
    konri751
    Poziom 8  
    Ocena: 1
    Staraj się szukać w jednego producenta (fronty będą miały spójną linię wyglądu)
    Jak kupujesz cały zestaw (nawet różnych producentów) to w Eurortv masz często promocje, że kolejny produkt jest tańszy a 5ty jest za 1pln.

Piekarnik parowy z czyszczeniem pyrolitycznym?
    Jest jeszcze conajmniej Whirlpool, Elektrolux i Haier
    Link

Link

Link
  • REKLAMA
  • #3 20577165
    hengest
    Poziom 17  
    Ocena: 28
    Osobiście bardziej podoba mi się sprzęt wpuszczany w blat. Kupiłem AEG IKE74471IB. Ta ma jeszcze ciekawą funkcję regulacji temperatury na zasadzie przesuwania garnka po płycie. Działa dobrze. Uwag nie mam.
    Również szukałem takiego piekarnia. Nieosiągalne. W parowym są niższe temperatury i pyrolizy się nie uruchomi. Polecam piekarnik AEG BSE792320B.
    Zmywarkę długo wybierałem. Wahałem się między Boschem, a AEG i ostatecznie wybrałem tę drugą, konkretnie FSK93717P. Bosch ma lepszą klasę energetyczną - A (SMD6TCX00E) i chyba jest bardziej cichy.
  • REKLAMA
  • #4 20577197
    diabeel
    Poziom 17  
    Ocena: 119
    konri751 napisał:
    Jest jeszcze conajmniej Whirlpool, Elektrolux i Haier

Elektrolux ma czyszczenie katalityczne
    Whirpool - jakiś taki nijaki
    Haier - na razie z ceną nie przejdzie.

hengest napisał:
    Również szukałem takiego piekarnia. Nieosiągalne. W parowym są niższe temperatury i pyrolizy się nie uruchomi. Polecam piekarnik AEG BSE792320B.

Znalazłem AMICA ED97599XA+ - Pyroliza i Para
  • #5 20577210
    hengest
    Poziom 17  
    Ocena: 28
    diabeel napisał:
    Znalazłem AMICA ED97599XA+ - Pyroliza i Para

OK, ale to są piekarniki tylko z funkcją pary. Prawdziwe piekarniki parowe (konwekcyjno-parowe) z generatorem pary i wyjmowanym pojemnikiem na wodę nie mają pyrolizy.

Dodano po 5 [minuty]:

diabeel napisał:
    Okap 80cm podszawkowy do zabudowy - tu nie mam w ogóle pomysłu.
    Proszę o podpowiedzi.

Jak weźmiesz płytę AEG, albo Electrolux (to ta sama firma), to okapy tych firm mają połączenie z płytą. Uruchamiają się automatycznie podczas gotowania. Może to pomoże się zdecydować ;-)
REKLAMA