Witam mam plan żeby zbudować gokart w te wakacje wiem ze jeszcze trochę czasu do wakacji ale już chce zbierać części.dobra do rzeczy interesuje mnie budowa takiego pojazduAby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany nie wiem jak to nazwać buggy ,gokart ale coś w podobnym stylu tylko bardziej zabudowane i z większymi akcesoriami (np:prędkościomierz.lampy.itp) i teraz się rodzi pytanie czy kos może takie coś robił? chodzi mi o to czy cała ramę się opłaca robić samemu czy kupić następne pytanie to jaki silnik chodzi mi zęby był coś z stajni wsk,komar,jawa,Romet co się bardziej opłaca kupić lub co by pasowało żeby można było poszaleć w terenie jak i na asfalcie no i małe spalanie oczywiście przy dzisiejszych kosztach paliwa.kolejne pytanie tylna os napędowa i układ kierowniczy muszi to być mały rozstaw żeby nie był szeroki myślałem o układzie kierowniczym z 126p ale trzeba było go chyba skrócić no i tylna os napędu tez z czego ja skonstruować chyba zadałem wszystkie pytania jakie chodziły mi pogłowie.Narzędzia w tym "zawodowego spawacza" mam wiec tu pytań chyba nie ma. chce żeby to wszyło wszytko małym kosztem wiec oszczędzajcie mnie.