logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odzyskać hasło i archiwum GG bez dostępu do e-maila?

slipi100 07 Maj 2011 20:49 11191 13
REKLAMA
  • #1 9482205
    slipi100
    Poziom 10  
    Ocena: 1
    Witam.
    Mój problem polega na tym, że zalogowałem się na GG, potem usunąłem profil i niestety nie pamiętam hasła, a chciałbym odzyskać hasło i archiwum.
    E-mail nie wchodzi w grę, bo GG zakładałem bardzo dawno i na podałem inny e-mail, którego już też niestety nie pamiętam :/
    Na komputerze powinny być przechowywane chyba pliki czy coś, choć nie wiem, czy po usunięciu GG wszystko nie zniknęło. :(
    Proszę o pomoc, bardzo mi na tym zależy.
  • REKLAMA
  • #2 9482244
    huluk
    Poziom 32  
    Ocena: 206
    Jeśli skasowane zostały pliki profilu (nie napisałeś jaka wersja GG, jaki system itd) to tylko wyłączyć komputer, wyjąć dysk i iść do kogoś na próbę odzyskania - może jeszcze nie zostały nadpisane nowymi danymi.
  • #3 9482304
    slipi100
    Poziom 10  
    Wersja GG wiem. Po prostu usnąłem konto, a z tego co wiem, to hasło można odzyskać (np. za pomocą GG Tols), gdy profil nadal utworzony jest na komputerze. ja go niestety nie mam..
  • #4 9482322
    huluk
    Poziom 32  
    Jeśli profil jest to można go podłączyć i działać. Jeśli go nie ma to jedyny ratunek - odzyskanie skasowanych plików, a na to z każdą sekundą praktycznie coraz mniejsze szanse. Ciągle nie napisałeś jaki masz system i jaką wersję GG dlatego zakładam, że wiesz w którym katalogu należy szukać skasowanych plików.
  • REKLAMA
  • #5 9482459
    slipi100
    Poziom 10  
    Gadu Gadu 10, Windows 7. O to chodziło, czy jeszcze coś podać?

Dodano po 1 [minuty]:

Ma innym komputerze, do którego nie mam w tej chwili dostępu i nie będę niestety mieć przez najbliższy czas jest utworzone moje GG. Ale nie mogę się tam dostać, ani też nie ma tam nikogo, kto mógłby wejść tam i podać mi moje hasło :/ jedyne, co znam to IP tamtego komputera.
  • REKLAMA
  • #6 9482476
    huluk
    Poziom 32  
    No to szukaj w C:\Users\xxx\AppData\Roaming\Nowe Gadu-Gadu - jeśli tam plików profilu nie ma to tylko dysk na odzyskanie danych jeśli jeszcze nie zostały nadpisane (zależy głównie od tego jak dawno usuwałeś profil i jak wiele danych przybyło od tego czasu).
  • #7 9482504
    slipi100
    Poziom 10  
    W tym folderze właśnie nic nie ma :/ a co tamtego komputera i IP, może da się coś zrobić ? Słyszałem o jakichś programach, na których można z jednego komputera wejść na drugi i poszperać w plikach itp.
  • #8 9482673
    huluk
    Poziom 32  
    Można poszperać przy łączeniu się sesją zdalną natomiast Ty potrzebujesz wziąć swój dysk, podłączyć do innego komputera jako drugi i uruchomić na nim program do odzyskiwania danych. Tak jak pisałem, z każdym zapisanym kilobajtem zmniejszają się Twoje szanse na odzyskanie. Ewentualnie możesz spróbować ściągnąć program i zainstalować na innym dysku (np. pendrive) w swoim komputerze, ale każde tego typu działanie zwiększa ryzyko nadpisania danych na dysku systemowym.
  • REKLAMA
  • #9 9482742
    slipi100
    Poziom 10  
    Tylko, że zbytnio się na tym nie znam. Dostanę jakieś instrukcje?
  • #11 10484236
    luki896
    Poziom 2  
    Witam podpinam sie pod ten temat mam plik profilu ale nia pamietam hasła serwera można je jakoś odzyskać pilnie potrzebuje pomocy miałem tam materiały do pracy ;/
  • #13 10485158
    luki896
    Poziom 2  
    problem w tym ze podalem zmyslonego maila ;/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik ma problem z odzyskaniem hasła i archiwum Gadu-Gadu (GG) po usunięciu profilu, nie mając dostępu do e-maila, który był użyty przy rejestracji. W odpowiedziach sugerowane są różne metody, w tym odzyskiwanie danych z dysku twardego, podłączenie go do innego komputera oraz użycie programów do odzyskiwania danych. Użytkownik posiada plik profilu na innym komputerze, do którego nie ma dostępu, co komplikuje sytuację. Wskazówki dotyczą także lokalizacji plików profilu w systemie Windows 7 oraz możliwości zdalnego dostępu do innego komputera.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA