logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jakie lampy zastosować w radiu Philips 4-39A z lat 30-tych?

harpagon 08 Lis 2004 21:40 1807 1
REKLAMA
  • #1 971172
    harpagon
    Poziom 2  
    Witam wszystkich! Posiadam radio Philips z lat 30tych. Chciałbym je uruchomić ponownie. Zasadniczo odbiornik działa ale nie jestem w stanie odbrać audycji po podłączeniu do anteny i po uziemieniu. Z głośnika wydostaje się tylko warkot. Myślę, że to z powodu:1 lampy straciły emisje, 2 brak dostrojenia. Nie jestem w stanie dotrzeć do typów lamp jakie są zamontowane. Są 4 sztuki, dwie z nich mogę odczytać: AZ-1 i AK-2. Pozostałe dwie bez oznaczeń - wytarła się emalia. Mam w związku z tym prośbę. Jeśli ktoś wie jakie to mogą być lampy to proszę o informację. Chciałbym je wymienić a nie wiem o jakie mam walczyć:) Załączam 3 zdjęcia. Pozdrawiam!
    Załączniki:
    • Jakie lampy zastosować w radiu Philips 4-39A z lat 30-tych? 3.JPG (65.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • 2.JPG (53.54 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • Jakie lampy zastosować w radiu Philips 4-39A z lat 30-tych? 1.JPG (68.82 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 971224
    _PREDATOR_

VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 2312
    Witam
    AZ1 to bym miał, co do reszty lamp to zrób foto gniazd lamp + połączeń montażowych od spodu. Zwróć uwagę na cewki oscylatora i obwodów wejściowych, czy nie "pośrutowały" je myszy.
    Jerunie skąd to zdobyłeś, to zabytek, ale nie powiem, cacko.
    Z tabliczki czytam Typ 4-39A (potwierdż).
    Pokaż bardziej szczegółowo jego "bebechy".

Sprawdż na stronie :

http://www.fonar.com.pl/audio/katalog
    Konto firmowe:
    ELMAX
    Małe Przedmieście 20/4, Olesno, 46-300 | Tel.: 535 XXX XXX (Pokaż) | Strona WWW: http://ftp.interka.pl/~elmax/about.php
REKLAMA