Witam.
Mam problem (a właściwie mój znajomy) z telewizorem ELEMIS 5550 TM. Z tego co zdążyłem zauważyć telewizora nie można włączyć
Od jakiegoś czasu zaraz po właczeniu "cykał" jednocześnie wyłączając obraz. Po "rozgrzaniu" pracował już bez problemów. Ostatnio padł na dobre. Cały czas w fazie czuwania. Nie reaguje na pilota. Po naciśnięciu włącznika w obudowie kontrolka zmienia kolor na zielony (po puszczeniu z powrotem czerwony). Klega próbował wyłączać go z sieci (podobno kiedyś go w ten sposób ożywił) ale nic nie pomaga. Czasem po ponownym włączeniu do sieci ruszył ale wyświetlał jakieś cuda (obraz pomieszany z Teletextem) i po chwili znów kaplica. Jeśli ktoś ma jakieś pomysły byłbym wdzięczny za ich przedstawienie.
--------------------------------------------------------------------------------------
Mam jeszcze jedno. Podobno kiedyś już tak robił i był naprawiany (dwukrotnie). Być może jest to jakaś wada fabryczna.
Pozdrawiam
Krzysiek
Nie pisz postu po poście - użyj funkcji "zmień". Posty scalono. (am)
Mam problem (a właściwie mój znajomy) z telewizorem ELEMIS 5550 TM. Z tego co zdążyłem zauważyć telewizora nie można włączyć
--------------------------------------------------------------------------------------
Mam jeszcze jedno. Podobno kiedyś już tak robił i był naprawiany (dwukrotnie). Być może jest to jakaś wada fabryczna.
Pozdrawiam
Krzysiek
Nie pisz postu po poście - użyj funkcji "zmień". Posty scalono. (am)