Witam!
Będę się streszczał, bo pomoc potrzebna jak najszybciej.
Komputer siostry, używany był głównie do skype,facebook. itd. ale teżprzez szwagra - przez co: Laptop był zawirusowany, jakieś syfy z torrentów itd.
Nie działał dobrze, a mianowicie, po zwykłym wyłączeniu, zamaiast się wyłączyć, restartował się, i włączał się blue screen.
Próbowałem przywracać system - nic, antywirusy - nic. więc zdecydowałem się na format dysku.
Sciagnalem obraz visty, wypaliłem na płycie, zbootowałem z płyty, sformatowałem C. I vista się instalowała. Od czasu instalacji, ani razu się poprawnie nie włączył..
- Gdy chcę włączyć normalnie - zatrzymuje się na pasku, i pasek leci w kolko.
- tryb awaryjny - crcdisk.sys i koniec ładowania. - czytałem o ustawieniach SATA w BIOSIE, ale niestety w mojej wersji nie ma takiej opcji. wersja BIOSA - F11.
przy bootowaniu z płyty z XP. włącza się instalator, wyświetla opcje z F2 - AMR. F6 - instalacja sterowników jakichs tam. a potem zaczyna ładować pliki.
po załadowaniu - BLUE SCREEN.
dysk NTFS. przy skanowaniu poprzesz chkdsk, 0kb bad sector.
PROSZĘ O POMOC!
BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY GDY KTOŚ SIĘ WYSILI, przeczyta co napisałem, i
POMOŻE
proszę o kontakt na gg: 105050229.
Bardzo mi zależy, jeżeli z pomocą kogoś z was uda mi się to naprawić - ZAPŁACĘ!
Będę się streszczał, bo pomoc potrzebna jak najszybciej.
Komputer siostry, używany był głównie do skype,facebook. itd. ale teżprzez szwagra - przez co: Laptop był zawirusowany, jakieś syfy z torrentów itd.
Nie działał dobrze, a mianowicie, po zwykłym wyłączeniu, zamaiast się wyłączyć, restartował się, i włączał się blue screen.
Próbowałem przywracać system - nic, antywirusy - nic. więc zdecydowałem się na format dysku.
Sciagnalem obraz visty, wypaliłem na płycie, zbootowałem z płyty, sformatowałem C. I vista się instalowała. Od czasu instalacji, ani razu się poprawnie nie włączył..
- Gdy chcę włączyć normalnie - zatrzymuje się na pasku, i pasek leci w kolko.
- tryb awaryjny - crcdisk.sys i koniec ładowania. - czytałem o ustawieniach SATA w BIOSIE, ale niestety w mojej wersji nie ma takiej opcji. wersja BIOSA - F11.
przy bootowaniu z płyty z XP. włącza się instalator, wyświetla opcje z F2 - AMR. F6 - instalacja sterowników jakichs tam. a potem zaczyna ładować pliki.
po załadowaniu - BLUE SCREEN.
dysk NTFS. przy skanowaniu poprzesz chkdsk, 0kb bad sector.
PROSZĘ O POMOC!
BĘDĘ BARDZO WDZIĘCZNY GDY KTOŚ SIĘ WYSILI, przeczyta co napisałem, i
POMOŻE
proszę o kontakt na gg: 105050229.
Bardzo mi zależy, jeżeli z pomocą kogoś z was uda mi się to naprawić - ZAPŁACĘ!