logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mio Spirit 480 czy ktoś wie jak w tym odblokować WinCe?

criw 14 Maj 2011 16:52 20364 13
REKLAMA
  • #1 9504945
    criw
    Poziom 10  
    Ocena: 2
    Witam!
    jestem nowym forumowiczem i posiadam Mio Spirit 480, nie mogę za żadne skarby poradzić sobie z odblokowaniem WinCe w tym gpsie, a dużo już czytałem na przeróżnych stronach... tematu nie widziałem na forum, więc zakładam, z góry dziękuje...
    Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 9547169
    ranger7
    Poziom 12  
    Ocena: 31
    Podłączam się do pytania. Nie chodzi mi nawet o odblokowanie a o możliwość uruchomienia Auto Mapy, którą posiadam na kracie MicroSD.
    Idealnym i prostym rozwiązaniem było by dla mnie, że jak mam kartę w slocie nawigacji, to odpala się auto mapa. Jak wyjmę kartę - odpalają się wbudowane mapy Tele Atlasa.

Nie jestem bardzo biegły w tych sprawach, dlatego prosiłbym w miarę możliwości o przepis "krok po kroku". :)
  • REKLAMA
  • #3 9547592
    criw
    Poziom 10  
    automape zeby sie na starcie uruchamialo jest prosto zrobic, ja bym chcial zeby na starcie uruchamial mi sie wince bo jak narazie pokazuje mi sie sama tapeta nawet po wgraniu jakis skrotow do folderu desktop po ponownym uruchomieniu pliki same sie usuwaja czyli sie resetuje...
  • #4 9548205
    ranger7
    Poziom 12  
    Ocena: 31
    Łatwo, to znaczy jak?
  • REKLAMA
  • #5 9549677
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 9549946
    criw
    Poziom 10  
    tylko pytanie jest takie wyrobekj, czy to wszystko robiles uzywajac activsynh.? jak nie to prosilbym o link do chomika i chcialbym wiedziec jaka wersje WinCe masz na swojej navi bo ja mam wersje 6.0...
    pozdro
  • #8 9568249
    criw
    Poziom 10  
    a jakas do poratowania:) moze jakos odpalic z karty sd jakiegos totala i z powrotem podmienic plik appstart....exe na prawidlowy:)?
  • #9 9568966
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1005
    Kolego criw - usuniecie procesu appstartupsec.exe skutkuje brakiem transferu USB oraz niemozliwoscia autostartu z karty SD.
    Wiec jesli aktualnie na urzadzeniu brak mozliwosci uruchomienia managera plikow, to pozostaje lutownica i programator.
  • #10 9571663
    criw
    Poziom 10  
    a moze sie ktos specjalizuje w sprawie lutownicy? i jaki to jest koszt? bo chcialbym wiedziec jaki to bylby wydatek...
  • #11 9831058
    fox5
    Poziom 2  
    wszystko zrobiłem jak w opisie AM działa , jest tylko jeden problem.
    Jak włączy się mapa AM to widać również MENU odblokowanego systemu. JAK TO ZLIKWIDOWAĆ ?????
  • #14 9831611
    Pontikos
    Poziom 39  
    Ocena: 1005
    Wlaczyc autoukrywanie paska zadan :)
    W kazdym Windows Swiata jest taka funkcja tylko nie pytaj gdzie - uzyj klawisza F1 na klawiaturze swojego Windows na komputerze desktop.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik forum poszukuje pomocy w odblokowaniu systemu Windows CE w nawigacji Mio Spirit 480. Inni uczestnicy dyskusji dzielą się doświadczeniami, sugerując różne metody, takie jak kopiowanie plików z urządzenia na komputer, a następnie wgranie odblokowujących plików z internetu. Pojawiają się pytania o uruchamianie Auto Mapy z karty SD oraz o problemy z resetowaniem plików po restarcie. Wskazówki dotyczą również ukrywania paska zadań w odblokowanym systemie. Użytkownicy poruszają również kwestie techniczne związane z usuwaniem procesów oraz ewentualnymi kosztami naprawy sprzętu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA