logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

panasonic.czemu mp3 mają taką złą jakość,piski,trzask,pomocy

$bartek 09 Lis 2004 21:43 1403 6
REKLAMA
  • #1 973755
    $bartek
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    mam radyjko panasonic CQ-RDP472N i wszystko chodzi idealnie ale mp3 to jest tragedia,te same płyty co odbierają dobrze na kompie w radyjku trzeszczą piszczą normalnie tragedia.czyściłem laser,próbowałem lepszych płytek,wolno nagrywałem,w różnych systemach,nic nie pomaga i przewaznie to te same utwory żle odbierają.jeśli naprzykład z tych samych mp-trujek nagram audio cd to odbiera idealnie .co to może być??pomocyyyyyyy
    Załączniki:
    • Dok1.doc (62.5 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 974780
    thomas__1
    Poziom 23  
    Ocena: 144
    Napisz jaką szybkość transmisji bitów mają Twoje mp3 (ile kb/s)???
  • REKLAMA
  • #3 975972
    $bartek
    Poziom 11  
    kb/s są różne 64 128 192 ,to nie zależy od tego .ciekawostką jest fakt że na przykład hiphopowe piosenki najgorzej odbierają a np disko polo czy mniej popularne normalnie
  • REKLAMA
  • #4 976059
    chrisi
    Poziom 16  
    Ocena: 16
    $bartek napisał:
    kb/s są różne 64 128 192 ,to nie zależy od tego .ciekawostką jest fakt że na przykład hiphopowe piosenki najgorzej odbierają a np disko polo czy mniej popularne normalnie

No to normalne te radio ma gust,
    Co post wnosi nowego do tematu? ostrzeżenie <zdzich42>
  • REKLAMA
  • #5 976368
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1323
    Niestety MP3 jeżeli chodzi o jakość to jest krok wstecz. Jest to jakby lepsza kaseta. Nic nie zastąpi dobrego CD w autku. Jak na razie nie słyszałem super brzmiącego MP3, choć bardzo byłem pozytwynie zaskoczony np. Sony CDX-MP850. Fajnie grał Blaupunkt MP70 a inne cóż takie sobie.
  • #6 976499
    Pieron
    Poziom 31  
    Ocena: 84
    jesli plytki te robiles sam moze miales sharwaerowa wersje kodeka Lame Blade które sluza do testu i celowo posiadaja wbudowany generator szumów trzasków i innych nieporzadanych efektów.dopiero po rejestracji modul nieporzadanych efektów zostaje usuniety. a w necie jest tez pelno badziewia które po sciagnieciu ida od razu do kosza.
  • #7 980950
    $bartek
    Poziom 11  
    tego jeszcze nie słyszałem .czy to sie srawdzi jeśli chodzi o nero 6 zciągnięty z netu jako demo i wprowadzony kod? dzięki za zaineresowanie bo takie obiawy poprostu są żenujące.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada radio samochodowe Panasonic CQ-RDP472N, które odtwarza płyty CD bez problemów, jednak pliki MP3 na tych samych nośnikach charakteryzują się złą jakością dźwięku, z trzaskami i piskiem. Próby poprawy jakości obejmowały czyszczenie lasera, użycie różnych nośników, nagrywanie z różną prędkością i w różnych systemach, bez efektu. Bitrate plików MP3 waha się od 64 do 192 kb/s, jednak problem nie zależy od prędkości transmisji. Zauważono, że niektóre gatunki muzyczne (np. hip-hop) są gorzej odtwarzane niż inne (np. disco polo). W dyskusji zwrócono uwagę, że jakość MP3 jest generalnie gorsza niż audio CD, a niektóre modele radia, jak Sony CDX-MP850 czy Blaupunkt MP70, oferują lepsze odtwarzanie MP3. Pojawiła się sugestia, że użycie nielegalnej lub testowej wersji kodeka LAME Blade (np. w Nero 6 demo) może generować szumy i trzaski celowo w celu testów, co może tłumaczyć problemy z jakością dźwięku.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA