Witam. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak można realizować dowolną zmianę kierunku ruchu w silnikach jednofazowych? Najlepiej teoretycznie przedstawić na schemacie. Dostałem projekt, w którym muszę opracować schemat sterowania nawrotnym napędem reduktorowym bramy wjazdowej z silnikiem kondensatorowym(instalacja na 230V~). Chodzi o silnik jednofazowy z rozruchem poprzez kondensator rozruchowy. Mam zaprojektować przekaźnikowo-stycznikową strukturę sterowania( rozruch przez 5 sekund, potem zmiana na normalny tryb pracy, sterowanie- otwieranie, zamykanie, zatrzymanie w krańcowym położeniu, zasłonięcie fotokomórki powoduje zatrzymanie i włączenie otwierania.
Tą przekaźnikowo-stycznikową strukturę sterowania właśnie robię i póki co wszystko dobrze działa na cewkach. Robię na fluidsimie więc nie jestem w stanie sprawdzić i zobaczyć jak to działa na silniku elektrycznym. Czy byłby ktoś tak dobry i wytłumaczył sposób realizacji zmiany ruchu? Wiem że zamiana "L1" z "N" odpada
Z góry serdecznie dziękuję za każdą pomoc.
Pozdrawiam
Tą przekaźnikowo-stycznikową strukturę sterowania właśnie robię i póki co wszystko dobrze działa na cewkach. Robię na fluidsimie więc nie jestem w stanie sprawdzić i zobaczyć jak to działa na silniku elektrycznym. Czy byłby ktoś tak dobry i wytłumaczył sposób realizacji zmiany ruchu? Wiem że zamiana "L1" z "N" odpada
Z góry serdecznie dziękuję za każdą pomoc.
Pozdrawiam