logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samoistnie wyłączajacy się komputer (czy to zasilacz?)

Snorri 17 Maj 2011 19:32 1119 4
REKLAMA
  • #1 9516773
    Snorri
    Poziom 1  
    Witam, piszę ze sprawą w zasadzie błachą że aż wstyd, ale nic nie poradzę...
    Od jakiegoś czasu w chwilach wzmorzonego użycia wyłącza mi się komputer. Ja osobiście podejrzewam zwykłe zakurzenie wiatraka, przez co procesor sie przegrzewa i doprowadza do wyłączenia się sprzętu. Niestety, nie jest tak łatwo i nie mogę radośnie zabrać się do czyszczenia, gdyby nie 2 fakty:
    - sprzęt ma wciąż gwarancję i założone plomby
    - współużytkownik wariuje gdy słyszy o ich zdjęciu "bez powodu"
    Tak więc wole napisać i się upewnić. Uprzedzając pytania, podaję konfigurację:
    procesor: AMD Athlon II X4
    karta graficzna: Ati Radeon 4800
    RAM: 4 GB DDR3
    płyta główna: Gigabyte MA77OT-UD3P
    zasilacz chiefteca 500W
    Z góry dziękuję za pomoc
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9516815
    adamadi33
    Poziom 43  
    Ocena: 251
    Nie musisz zdejmować pokrywy mam na to sposób.Zrób wszystkie testy programem OCCT i opublikuj tutaj wyniki.
    http://www.ocbase.com/perestroika_en/
  • REKLAMA
  • #3 9516966
    fiend_
    Poziom 43  
    Ocena: 223
    Ten chieftec (jeśli to model GPS-500) nie powinien sprawiać problemu. Na pewno nie z tą konfiguracją- mam taki sam od 3 lat i obecnie chodzi na sprzęcie z sygnatury. Komputer pewnie się wyłącza z powodu przegrzania. Głupotą są te plomby- dlatego zawsze lepiej składać komputer samemu.
  • REKLAMA
  • #4 9517212
    beo
    Poziom 37  
    Ocena: 236
    Miałem styczność kiedyś z podobnym przypadkiem. Komputer zaplombowany. W firmie NTT System, nie robili najmniejszych problemów, zezwalając na ściągnięcie plomby ze ścianki obudowy, w celu wyczyszczenia podzespołów. Radzę zadzwonić do firmy, która jest odpowiedzialna za sprzęt. Nie powinno być kłopotu. W razie gdyby, chcieli aby sprzęt dostarczyć, należy egzekwować sprzęt zastępczy, chyba że ich działania trwały by, kilka godzin.
  • #5 9517243
    chojinka
    Poziom 29  
    Ocena: 283
    Może coś o temperaturach nam powiesz? Inaczej możemy sobie gdybać..
REKLAMA