logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zbudować ozonator o wydajności 5 g/h z lampami i generatorami WN15?

pchlistosc 19 Maj 2011 19:25 1481 1
REKLAMA
  • #1 9524191
    pchlistosc
    Poziom 9  
    Witajcie,

jestem nowym uczestnikiem forum, i w tym miejscu chciałbym wszystkich powitać.
    Od pewnego czasu zastanawiam sie nad budową własnego generatora ozonu, powód prozaicznie prosty dostępne na rynku generatory są dość drogie.

Generator będzie miał za zadanie wytwarzać Ozon poprzez wyładowania koronowe, przyjąłem że minimalna wydajność generatora powinna wynosić 5 g ozonu na godzinę.

W tym celu chcę zastosować trzy lampy takie jak w linku:Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany podpięte zostaną pod trzy generatory WN15 12V/20KV. Wszystko chcę zamontować w obudowie komputerowej w której zastosuje wentylator o wydajności ok. 190 m3/h.

Jak myślicie zestaw zadziała?

pozdrawiam wszystkich
  • REKLAMA
  • #2 9524334
    prezeswal
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 177
    Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
    3.1.13. (10.9, 15) Zabronione jest publikowanie wpisów naruszających zasady pisowni języka polskiego, niedbałych i niezrozumiałych.
    3.1.16. (14) Publikowanie wpisów zawierających pytanie/zgłoszenie problemu, na które udzielono już poprawnej odpowiedzi. Przed publikacją wpisu Użytkownik zobowiązany jest do sprawdzenia za pomocą wyszukiwarki Forum, czy dany problem był już poruszany.

Aby zobaczyć materiał na tym forum musisz być zalogowany
REKLAMA