Witam. Mam pytanie, otóż od jakiegoś czasu szukam ozonatora, przeglądam Allegro i co się wyświetli po wpisaniu "ozonator kwarcowy". Mam już upatrzony jeden model; wiem, że dane techniczne podane w opisie nie oddają rzeczywistych możliwości urządzeń (są zawyżone). Ale i tak ilość ozonu wystarczy, żeby było, co ma być. Ale zaczął mi świtać w głowie pomysł, by samemu złożyć sobie takie urządzenie. Pomysł jest taki by wykorzystać zasilacz z komputera, on tam watować może, tylko czy coś takiego zadziała? I jeżeli tak, jak to zrobić? To znaczy, które kable podłączyć do generatora ozonu? Proszę wybaczyć, ale nie znam się zbyt na elektryce, wiem, że trzeba uważać i na tyle wiem, jak, co zrobić aby nikomu nie stała się krzywda. Potrzebuję porady i odpowiedzi na pytania.
AI: Jakiego modelu zasilacza komputerowego planujesz użyć do budowy ozonatora? Czy znasz jego dane techniczne takie jak napięcia wyjściowe i typy złączy?
Planuje wybrać model do 500 W.
AI: Czy masz już konkretne elementy do budowy ozonatora kwarcowego? Jeśli tak, jakie są ich dane techniczne?
Tylko wybrane typy z ogłoszeń.
AI: Jakiego modelu zasilacza komputerowego planujesz użyć do budowy ozonatora? Czy znasz jego dane techniczne takie jak napięcia wyjściowe i typy złączy?
Planuje wybrać model do 500 W.
AI: Czy masz już konkretne elementy do budowy ozonatora kwarcowego? Jeśli tak, jakie są ich dane techniczne?
Tylko wybrane typy z ogłoszeń.