logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kingway Coliber Fartt - skuter nie odpala po zgaszeniu, co sprawdzić?

dawid2725 20 Maj 2011 17:36 1336 3
REKLAMA
  • #1 9527149
    dawid2725
    Poziom 10  
    Witam
    Mam problem ze skuterem Kingway Coliber. Nie odpala z rozrusznika, a kopniaka niestety nie mam. Ostatnio zatrzymałem się, aby omówić z kolegą trasę i zgasiłem go i później już nie chciał odpalić. Jak postał około 2 godzin to odpalił, lecz dojechałem do domu i z ciekawości chciałem sprawdzić, i znowu nie działał. Następnego dnia to samo i do tej pory nie mogę go uruchomić. Miałem już kilka razy taką sytuację, ale zawsze jakoś dało się go uruchomić, a teraz stoi od 2 dni. Jak odpalał to zawsze za pierwszym razem i nie było z tym problemów. Co może być uszkodzone? Proszę o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9527336
    wiesiek3d
    Poziom 29  
    Ocena: 654
    Najpierw sprawdź czy ma iskrę później wyczyść gaźnik i filtr powietrza, te czynności to podstawa
  • REKLAMA
  • #3 9792573
    coralgol1976
    Poziom 16  
    Ocena: 182
    Temat stary, ale trzeba sprawdzić czy masz stop (zepsuty czujnik hamulca odłącza rozrusznik), do tego ja w Fartt-cie obok modułu mam wpięty mały 2pinowy moduł i bez niego również nie odpala, może u Ciebie on jest uszkodzony. Pozdrawiam
REKLAMA