Witam.
Wymontowałem właśnie sterownik pompy wtryskowej z mojej Vectry ale wygląda na to, że nie jest to VP44. Czy miał ktoś do czynienia z takim sterownikiem? Czy tranzystor do wymiany to ten w prawym dolnym rogu? Proszę o podpowiedź.
Witam,
Trafił mi się taki sterownik do naprawy już wcześniej naprawiany . Wymieniany był tranzystor w górnym prawym rogu na jakiś mosfet (oznaczenia celowo zeszlifowane). Trudno to się lutuje (druciki aluminiowe) ale jakoś się udało. Jutro jak znajomy zamontuje w aucie to się okaże czy działa choć przypuszczam że sama przyczyna uszkodzenia tranzystora tkwi w mechanice pompy , ja podstawiłem irlr3705zpbf
✨ Użytkownik wymontował sterownik pompy wtryskowej z Vectry B 2.0 DTI z 1997 roku, który nie jest modelem VP44. Zadał pytanie dotyczące wymiany tranzystora, sugerując, że może to być ten w prawym dolnym rogu. W odpowiedziach pojawiły się informacje o trudności w naprawie, a także o wcześniejszych doświadczeniach z wymianą tranzystora na mosfet (IRLR3705ZPBF). Użytkownicy dzielili się swoimi doświadczeniami oraz pytali o efekty naprawy. Wygenerowane przez model językowy.