logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Opel Vectra B, przy podłączaniu radia małe zwarcie i brak świateł oraz wskaźnika

Lisu 28 Maj 2011 17:12 984 10
REKLAMA
  • #1 9553251
    Lisu
    Poziom 10  
    Witam. Zakupiłem sobie radyjko Pioneer DEH P4300R i próbowałem podłączyć lecz miałem spore problemy ale o tym w innym poście.
    Po wielu próbach i rozciętej kostce zrobiło mi się dosłownie przed chwilą małe zwarcie, ponieważ zetknęły się dwa przewody, czerwony od zasilania i już nie pamiętam który... W wyniku czego po przekręceniu kluczyka w stacyjce nie świecą żadne światła i nie wskazuje mi ile mam benzyny, tyle zdążyłem teraz zauważyć...
    Zamontowałem spowrotem stare radio Blaupunkt CAR 300 ale ono też nie działa.
    Proszę was o jakąkolwiek pomoc co mam teraz zrobić.
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9553330
    emeryt2
    Poziom 42  
    Ocena: 2300
    Naprawić i to u elektryka samochodowego. Wcześniej sprawdź bezpieczniki!
  • REKLAMA
  • #3 9553360
    Lisu
    Poziom 10  
    W poniedziałek muszę jechać do pracy a jestem kompletnie zielony w te klocki. A poza tym jest weekend i nie znajdę nikogo. ciekawe na ile mnie skasuje ten elektryk... Jak mam sprawdzić te bezpieczniki? sprawdzanie każdego z osobna zajmie trochę czasu...
  • #4 9553442
    damdam

Poziom 34  
    Ocena: 946
    z takim podejściem powinien skasować 500.
    Konto firmowe:
    ACME Damian Michalski
    Boczna 3a, Żory, 44-240 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż)
  • #5 9553487
    Lisu
    Poziom 10  
    Jesteś naprawdę bardzo śmieszny damdam, ale mnie to nie bawi.
    Gdzie ja teraz znajdę elektryka samochodowego... Mam nadzieję, żeby to były tylko bezpieczniki
  • #6 9553511
    damdam

Poziom 34  
    Ocena: 946
    weź żarówkę , dwa przewody i bezpieczniki sprawdzisz w 3 minuty. oczywiście na włączonym zapłonie.
    Konto firmowe:
    ACME Damian Michalski
    Boczna 3a, Żory, 44-240 | Tel.: +48XXXXXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #7 9553554
    Lisu
    Poziom 10  
    Ja nawet tego nie potrafię zrobić. Mam małą żaróweczkę i dwa przewodziki i co dalej?
    Tylko bez głupich tekstów...
  • REKLAMA
  • #8 9553570
    marcpol
    Poziom 20  
    Ocena: 145
    Bardzo prawdopodobne jest, że próbując naprawić usterkę popsujesz auto jeszcze bardziej, więc najrozsądniej jest oddać auto do fachowca - niech zarobi.
  • #9 9553769
    Lisu
    Poziom 10  
    Panowie przepraszam za moją niekompetencję i niewiedzę. Jednak dziękuję za pomoc. Całe szczęście poszedł bezpiecznik nr 22 20A.
    pozdrawiam. Temat do zamknięcia.
  • #10 9553841
    autoas
    Poziom 42  
    Ocena: 3911
    A montaż radia to jakieś 40, 50zł jak są wszystkie wtyczki..... i byłoby bez strachu
    Napisz czy jak włączysz radio to gaśnie ci data na wyświetlaczu
  • #11 9553873
    Lisu
    Poziom 10  
    Tzn powiem Ci tak, że kupiłem Pioneera DEH P4300R i kostkę do niego. Wszystko podłączyłem i powinno grać ale nawet się nie włączy... Podłączyłem na innych samochodach i dziabie normalnie tak samo w drugą stronę. Inne dwa radia podłączyłem pod moją viki i nie działają... Więc WTF?? prawdopodobnie coś w złączy ISO... Ale pojadę do Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów tu u siebie i mi zrobią to bo nie zamierzam się bawić samemu albo dać to w ręce jakiegoś patałacha...
    A co do Twojego pytania to wyświetlacz u mnie jest popsuty, ponieważ wyświetla tylko pojedyncze piksele...:/

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik napotkał problemy z podłączeniem radia Pioneer DEH P4300R w Oplu Vectra B, co spowodowało zwarcie i brak działania świateł oraz wskaźnika paliwa. Po próbie naprawy i rozcięciu kostki, użytkownik zainstalował z powrotem stare radio Blaupunkt CAR 300, które również nie działało. Użytkownicy forum sugerowali sprawdzenie bezpieczników, co ostatecznie pomogło zidentyfikować uszkodzony bezpiecznik nr 22 (20A). Użytkownik planuje udać się do Okręgowej Stacji Kontroli Pojazdów w celu dalszej diagnostyki, ponieważ podejrzewa problem z złączem ISO.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA