logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zgrać VHS na PC: Samsung SV-251GX, karta TV bt848, Nvidia FX5200?

tygrysss 29 Maj 2011 20:20 2033 7
REKLAMA
  • #1 9557359
    tygrysss
    Poziom 21  
    Ocena: 79
    Witam wszystkich !

Przejdę od razu do rzeczy. Dostałem bojowe zadanie zgrania pewnej kasety VHS na komputer. Sprzęt jakim dysponuje to magnetowid firmy Samsung SV-251GX (posiada wyjście Euro jak i TV, koncentryk). Natomiast w komputerze posiadam kartę TV na kości bt848. Słyszałem też o metodzie zgrywania przez kartę graficzną ale moja grafika chyba tego nie obsługuje Nvidia Geforce FX5200.
    Moje pytanie brzmi następująco. Jak to wszystko podłączyć tak aby jakość obrazu była jak najlepsza? Osobiście planuje podłączyć magnetowid do karty TV za pomocą koncentryka, ale nie wiem jak z jakością? Prosił bym również o podrzucenie nazw programów które by się do tego nadawały.

Pozdrawiam.

Ps. Jeżeli temat jest w nieodpowiednim dziale to proszę o przeniesienie.
  • REKLAMA
  • #2 9557404
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Rozumiem, że określeniami: "TV" nazywasz RCA (cinch) a "koncentrykiem" kabel antenowy"? Doprecyzuj swoje nazewnictwo na bardziej techniczne i zrozumiałe.
    Jeżeli tak, to wybrałeś najgorsze rozwiązanie. Podaj przede wszystkim typ karty przechwytującej i daj wyraźne zdjęcie śledzia.
  • REKLAMA
  • #3 9557547
    tygrysss
    Poziom 21  
    Nie nie, mówiąc TV chodziło mi właśnie o koncentryk.
    Z racji tego, że jest już późno wszystkie zdjęcia wykonam jutro.

Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #4 9559757
    tygrysss
    Poziom 21  
    NA karcie TV jest napisane: Philips 3139 147 13921L
    FM1256/PH

To jest chyba ta sama karta co w tym temacie (klik)

Oto zdjęcia złącz.
    Jak zgrać VHS na PC: Samsung SV-251GX, karta TV bt848, Nvidia FX5200? Jak zgrać VHS na PC: Samsung SV-251GX, karta TV bt848, Nvidia FX5200? Jak zgrać VHS na PC: Samsung SV-251GX, karta TV bt848, Nvidia FX5200?

Proszę bardzo o pomoc w zgraniu tego nagrania. Obecnie używam programy More TV. On nie potrzebuje sterowników do karty więc nie mam zainstalowanych sterowników od tej właśnie karty TV.
  • REKLAMA
  • #6 9567510
    tygrysss
    Poziom 21  
    No tak tylko tamte drivery są do karty bt878 a ja mam bt848. Będzie działać wszystko mimo to ?
  • #7 9574218
    Robert B
    Poziom 43  
    Ocena: 1412
    Przecież masz tam załącznik w którym jest jak byk Bt848.inf
  • #8 9633780
    tygrysss
    Poziom 21  
    Wracam do tematu. Dotychczas będę musiał się zadowolić sygnałem antenowym (koncentryk). Prosił bym o podanie jakiegoś programu który zgrał by sygnał z w/w karty TV.
    Niestety programy jakei zostały podane wcześniej nie działają - nie wykrywają kanałów. Natomiast DScaler zawiesza komputer. Windows XP SP2.

Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje sposobu na zgranie kasety VHS na komputer, korzystając z magnetowidu Samsung SV-251GX oraz karty TV na chipie bt848. W dyskusji poruszono kwestie podłączenia sprzętu, gdzie sugerowano użycie kabla Euro-Cinch dla lepszej jakości obrazu. Użytkownik zainstalował program More TV, ale nie wykrywa on kanałów. Inni uczestnicy forum polecili zainstalowanie sterowników oraz programów takich jak bTV professional, ChrisTV i DScaler, jednak pojawiły się problemy z ich działaniem na systemie Windows XP SP2. Użytkownik rozważa obecnie korzystanie z sygnału antenowego przez koncentryk.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA