logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zgrać obraz z kamery VHS na PC przez kartę TV.

Necik 06 Maj 2005 20:54 3032 3
REKLAMA
  • #1 1467741
    Necik
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    Witam,

Pożyczyłem od kolegi kartę TV Leadtek TV2000 i chcę zgrać film bezpośrednio z kamery VHS. Niestety natrafiłem na problem. Zainstalowałem kartę na komputerze bez problemu, ale kolega mówił, że ona się tak instaluje i czasem nie działa. Więc jak mam sprawdzić, czy karta jest dobrze zainstalowana, jeśli nie mam możliwości podłączenia do niej anteny?

Ale nic... Spróbowałem zgrać mój film. Próbowałem dwoma programami: CapView oraz VirtualDub, jednak na żadnym z nich obraz z kamery nie jest wyświetlany. Nadmienię jeszcze, że przejściówkę do wejścia TV wziąłem od karty graficznej, bo do karty TV nie było przejściówki na "czincza". Moje drugie pytanie brzmi: czy da się przegrać obraz bezpośrednio z kamery, czy muszę mieć jakieś urządzenie pośrednie, np. magnetowid?? Chociaż kiedyś przegrywałem przez VideoIn na mojej dawnej karcie graficznej i bezpośrednio się zgrywało.

I jak tu sprawdzić, czego mu brakuje? Może jakiegoś kodeka?

Proszę o pomoc i z góry dzięki.
  • REKLAMA
  • #2 1467881
    buh
    Poziom 22  
    Ocena: 149
    sprobuj przegrac przez jakies urzadzenie i zainstaluj sobie kodeki ffdshow sa tutaj www.megapliki.pl

pozdro
  • REKLAMA
  • #3 1467910
    nekri
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    no i problem moze byc w tej przejściówce... kazdy producent uzywa innej kombinacji wtyczek.. no ale nie w tym twój problem... do zgrania zapomnij o tym sofcie co wymieniłeś.. najlepiej interwideo WinDVR3 na emule lub na torenice masz fullwersje.. a po drógie jako źródło wybiesz w tym windvr badz czymkolwiek zródło sygnału inne niz TV u mnie np jest video-in a dzwiek podlacz bezposrednio do dzwiekówki bo bedziesz miał uciekający dzwięk od obrazu.. jakieś głepsze pytania to wal..
REKLAMA