logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak usunąć zablokowaną skarpetkę z odpływu pralki BOSCH WFO 1660 MAXX?

gipsar 12 Lis 2004 16:24 6047 6
REKLAMA
  • #1 980347
    gipsar
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Od pewnego czasu występują kłopoty z odwirowaniem, w/g serwisu jakas mała część garderoby( skarpetka ) przedostała się poza beben i utkwiła gdzieś w odpływie . Może ktoś miał podobną sytuację i wie jak najprościej dobrać się do wnętrza pralki.
  • REKLAMA
  • #2 980563
    TFX
    Poziom 20  
    Ocena: 93
    Czołem!Zdejmujesz przedni panek(klucz torx 15).Najlepiej połóż na boku i zdejmij wąż zbiornik-pompa.Wyłacz wode i zasilanie!
    pozdrawiam TFX
  • REKLAMA
  • #3 980649
    gipsar
    Poziom 11  
    Witam TFX. Czy to znaczy,że pozdjęciu przedniego panela będę miał wystarczające dojscie do węża zbiornik-pompa?Czy panel zdemontuje się wraz z przyciskami i pokrętłem od programatora. Na którym boku najwygodniej położyc pralkę?Dzięki za podpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #4 980739
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 980800
    gipsar
    Poziom 11  
    Problem na 100% tkwi w "skarpecie", kłopot polega na tym, że nie bardzo wiem jak sie dobrać do środka.Taki sam objaw wystąpił gdy pralka była na gwarancji. serwisant naprawił ją wyciągając skarpetkę, niestety ja nie widziałem jak on to zrobił.
  • #6 980937
    zayzayer
    Specjalista AGD
    Ocena: 755
    W przyszłości nie przeładowuj tej pralki, a nie będzie nic wciągać.
  • #7 980961
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  

Podsumowanie tematu

✨ Problem z pralką BOSCH WFO 1660 MAXX polega na utknięciu skarpetki poza bębnem, co powoduje kłopoty z odwirowaniem. Zaleca się odłączenie pralki od zasilania i wody, zdjęcie przedniego panelu za pomocą klucza torx 15 oraz położenie pralki na boku, aby uzyskać dostęp do węża łączącego zbiornik z pompą. Wąż ten jest miejscem, gdzie najprawdopodobniej utknęła skarpetka. Wymiana lub oczyszczenie tego elementu powinno rozwiązać problem. Dodatkowo sugerowano wykonanie kilku prób wirowania "na pusto" (bez wsadu), aby wykluczyć inne przyczyny problemu, takie jak niewłaściwe działanie systemu wyważenia wsadu. Wskazano również, by unikać przeładowywania pralki, co może zapobiec podobnym usterkom w przyszłości.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA