logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Altus 110 słabszy sopran. Wymiana górnych zawieszeń głośników niskotonowych.

pwmichalp 05 Cze 2011 22:56 2576 6
REKLAMA
  • #1 9580744
    pwmichalp
    Poziom 9  
    Witam
    Stałem się szczęśliwym posiadaczem altusów 110. Po podłączeniu okazało się że w jednej z kolumn wyraźnie słabiej gra sopran. Pokrętła w obu kolumnach ustawione są na +. Myślałem że może jest to wina wzmacniacza pozamieniałem kable ale ewidentnie problem tkwi w kolumnie, co może być przyczyną?

Moje drugie pytanie dotyczy wymiany górnych zawieszeń głośników niskotonowych a mianowicie czy brać się za to samemu, gdzie najlepiej kupić te zawieszenia w miarę dobre nie chińskie, czy może oddać głośniczki w ręce fachowca żeby czegoś nie popsuć?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 9580838
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    Jeśli poczytasz sporo o regeneracji, to nic nie zepsujesz. Zawieszenie kup na umifon.pl .

Głośniki wysokotonowe sprawne ? Albo spalony GDWT albo usterka zwrotnicy. Rozbierz kolumnę i zobacz.
  • REKLAMA
  • #3 9594762
    tomibr
    Poziom 1  
    www.bowi.com.pl tu tez mozesz dostac membrany w dobrej cenie, a na youtube jest filmik fajnie pokazujacy jak dokonac regeneracji
  • REKLAMA
  • #4 9595185
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    Jeśli autor chce mieć kolumny jak najbardziej oryginalne i o najlepszym brzmieniu, to lepiej niech nie kupuje nic z tej strony. Tylko Umifon oferuje zbliżone do oryginału elementy.
  • REKLAMA
  • #5 9613718
    metio
    Poziom 11  
    Ocena: 1
    psiknij od tyłu mosięzne styki przełączników korekcji barwy w kolumnie kontaktem PR
  • #6 9640132
    MasterM16
    Poziom 10  
    Ocena: 12
    Też jestem posiadaczem takich głośniczków i chyba swoje oddam w ręce fachowca bo sam zawieszenia nie wymienie chyba. :D

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłasza problem z głośnikami Altus 110, gdzie w jednej kolumnie występuje słabszy sopran. Podejrzewa, że problem leży w kolumnie, a nie w wzmacniaczu. Użytkownicy sugerują sprawdzenie głośników wysokotonowych oraz zwrotnicy, a także proponują zakup zawieszeń głośników niskotonowych na stronach takich jak umifon.pl oraz bowi.com.pl. Wskazują również na możliwość samodzielnej regeneracji, ale niektórzy zalecają oddanie głośników w ręce fachowca, aby uniknąć uszkodzeń.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA