logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

INTEGRA import niewyeksportowanych plików, klucz kodowania

qczek 06 Cze 2011 00:31 11043 3
REKLAMA
  • #1 9581073
    qczek
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Witam,
    W trakcie urlopu coś alarm zaczął świrować (albo sąsiad który opiekował się domem) i odruchu desperacji kazałem skasować całą pamięć centrali....
    No i teraz mam problem, z odtworzeniem konfiguracji. Niestety 2 lata temu jak ją robiłem to nie zrobiłem eksportu w dloadx, tylko zgrałem cały katalog programu, razem z plikami DCX i teraz jak próbuje je otworzyć/zaimportować krzyczy mi o klucz kodowania którego niestety nie znam :(.
    czy jet jakaś szansa na otworzenie tych plików?
    pozdrawiam i z góry dziękuje
    Krzysiek
  • REKLAMA
  • #2 9581147
    robertamel
    Poziom 27  
    Ocena: 56
    Wg Panów z Satela na szkoleniu - nie ma możliwości.
    Te pliki można tylko otworzyć w komputerze w którym były tworzone. Pliki zdarzeń NEV nie są kodowane. Pliki danych są chyba kodowane z dyskiem (np wg numeru seryjnego).
    Najprościej będzie przeprowadzić konfigurację z komputera od nowa przy centrali.
  • REKLAMA
  • #3 9581210
    reweriko

Poziom 25  
    Ocena: 99
    Już przechodziłem taką sytuację. Niestety kolega wyżej ma rację. Pliki obiektu zapisane bez problemu możesz przeglądać (ustawienia itd.) lecz nie można ich wczytać jako nowe ustawienia centrali. Jedyne rozwiązanie to spisać fizycznie ustawienia na kartce ze starego pliku i ręcznie wpisywać po nawiązaniu nowego połączenia z centralą. Pozdrawiam.
    Konto firmowe:
    ALLSYSTEM
    Krzyżowa, Bytom, 41-909 | Tel.: 530XXXXXX (Pokaż) | Strona WWW: http://allsystem.eu
  • #4 9581907
    qczek
    Poziom 14  
    Ocena: 1
    Dzięki za odpowiedz, niemniej co rozumiesz pod pojęciem przeglądania plików?
    Nie dam rady ich otworzyć w downloadx, jakimś innym narzędziem to można zrobić?
    pozdrawiam
    Krzysiek
REKLAMA