Po wprowadzeniu hasła administratora udostępniłem dostęp serwisu na godzinę. Okazało się, że zadziałało fabryczne hasło serwisowe. Wiadomo jakie. Niestety download już nie reagował. Start z kołków też. Zaskoczyła funkcja starter. Próbowałem wgrać nowy firmware. Instalacja rozpoczynała się poprawnie, ale zawsze w pewnym momencie zatrzymywała się i zgłaszała błąd. Nie pamiętam już teraz, jaki to był konkretnie tekst. Wysyłam centralę do serwisu. Napiszę, jaka była diagnoza.
Nową centralę zaprogramowałem na podstawie tego, co udało wyciągnąć się z pliku w smartfonie. Chodziło głównie o przyporządkowanie wejść na ekspanderach tak, aby zaprogramowane widżety obsługiwały konkretne rolety i grupy rolet oraz oświetlenie zewnętrzne. Wejścia na płycie przepiąłem bez zmian, ale musiałbym zmierzyć w domu, gdzie co leci. W większości zadziałało poprawnie. Tylko kilka grupowych ikon nie działa. W jednej grupie działa tylko dół. W innej góra. Ale pojedynczo jest OK. Musiałbym zaprogramować od nowa klawiaturę, a na to nie było czasu. Właściciel wyjeżdżał na dłużej. Głównie chodziło mi o interpretację tego, co udało się wydobyć ze smartfona. No ale to już nieaktualne. Aczkolwiek mogę przesłać ten plik, jeżeli ktoś byłby chętny, aby z ciekawości rzucić okiem. Gwoli ścisłości chodziło o 8 ekspanderów wyjść, 2 klawiatury dotykowe, 1 kontrolę wejścia. Czujki ruchu, zalania, gazu oraz gazu usypiającego. Trochę tego było. W sumie temat zakończony. Dzięki.
Moderowany przez ArturAVS:3.1.2-3.1.3. Rejestracja/korzystanie z więcej niż jednego loginu. W przypadku stwierdzenia naruszenia niniejszego postanowienia jeden (lub więcej loginów Użytkownika) mogą zostać zablokowane przez Usługodawcę.