logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Router TP-LINK W8901G - częste rozłączanie z Neostradą 6 Mb/s, co robić?

strusiu4 07 Cze 2011 21:58 1210 4
REKLAMA
  • #1 9587677
    strusiu4
    Poziom 2  
    Witam, posiadam router TP-Link W8901G z najnowszym firmware[jakby co] i neostrade 6mb[jeżeli to pomoże]. Problemem jest tracenie/rozłączanie połączenia z routerem. Rozłączy się za 5 sekund znów się połączy i tak się dzieje co 20-30-40 minut a czasami po 2-3 godzinach dopiero się rozłączy, nie ma na to reguły. Router skonfigurowałem tak jak TP-LINK zalecał. Nie mam pojęcia o co "mu" chodzi. Czytałem gdzieś, że może to być wina TPSY, ale zanim coś zacznę robić wolę się doinformować.
    p.s. a może wyrzucić tego złoma i kupić jakiegoś porządnego Belkina lub D-Linka? ;p

CHEERS
  • REKLAMA
  • #2 9587794
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Spróbuj poprzednią wersje oprogramowania.
  • REKLAMA
  • #3 9587863
    strusiu4
    Poziom 2  
    bogiebog napisał:
    Spróbuj poprzednią wersje oprogramowania.

na starej wersji rozłączał się na 1-2 min. dlatego dałem najnowszy firmware
  • REKLAMA
  • #4 9587894
    bogiebog
    Poziom 43  
    Ocena: 1528
    Ile router ma lat ?
    Sprawdż zasilacz:
    - albo weż inny zasilacz o takim samym napięciu i równej lub większej wydajności prądowej
    - albo pomierz napięcie zasilania przy podłączonym routerze i porównaj ze znamionowym jakie winno być.
  • #5 9588262
    strusiu4
    Poziom 2  
    bogiebog napisał:
    Ile router ma lat ?
    Sprawdż zasilacz:
    - albo weż inny zasilacz o takim samym napięciu i równej lub większej wydajności prądowej
    - albo pomierz napięcie zasilania przy podłączonym routerze i porównaj ze znamionowym jakie winno być.

Będzie miał 5-6 lat, winę faktycznie może mieć zasilacz lub router może być uszkodzony. Teraz sobie przypomniałem, że 1-1,5 tygodnia temu podczas burzy wyłączono prąd podczas ściągania na uTorrent. Więc zaopatrzę się w nowy router, z lepszym zasięgiem [bo ten ma kijowy ;p]
REKLAMA