logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego sygnał spada po podłączeniu multiswitcha SIGNAL MP-0504?

marseg 08 Cze 2011 09:22 1647 6
REKLAMA
  • #1 9588793
    marseg
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Witam. Mam problem z sygnałem po multiswitchu. Instalacja TV Sat na 4 gniazda. Antena jest ustawiona na max sygnał (za pomoca miernika sygnału). Dla celów testowych bez multiswitcha sygnał i obraz na TV jest ok. W momęcie kiedy podpinam multiswitcha SIGNAL MP-0504 poziom sygnały spada prawie o połowę a obraz na TV zaczyna szumieć i śnieży. Dlaczego tak się dzieje i jak to rozwiązać?
    Dzięki za wszelką pomoc.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9590376
    geco
    Poziom 26  
    Ocena: 175
    Jeśli ci śnieży na TV to musisz w antenie naziemnej założyć wzmacniacz jedno stopniowy.Pewnie jest sam sumator.
  • REKLAMA
  • #4 9591036
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #5 9591072
    geco
    Poziom 26  
    Ocena: 175
    A co ma śnieżyć CP czy C+.Z tego wnioskuję że naziemna mu źle działa.Mała pomyłka nie sumator tylko symetryzator.
  • #6 9593424
    marseg
    Poziom 10  
    Ocena: 4
    Panowie,
    1. Brak anteny naziemnej. Podpięty jest tylko satelita
    Nie ma żadnych sumatorów, wzmacniaczy, symetryzatorów.... Jest tylko antena, konwenter, multiswitch, dekoder, zabezpieczenia przepięciowe, gniazdka i kable. Nic więcej.
    2. Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, "śnieży" czy "pruszy"? Fakt jest taki , że obraz jest dużo gorszej jakości niż jak podpinam antenę bezpośrednio do dekodera ( bez multiswitcha).

Nie jestem w tym temacie dobry i nie wiem jakich konkretnych informacji potrzebujecie aby coś konkretnego zaproponować. Zgóry jednak dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam
  • #7 9593517
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z jakością sygnału telewizyjnego po podłączeniu multiswitcha SIGNAL MP-0504 do instalacji TV Sat, która obsługuje cztery gniazda. Po podłączeniu multiswitcha sygnał spada o połowę, a obraz na telewizorze zaczyna szumieć. W odpowiedziach zasugerowano, że problem może wynikać z uszkodzonego multiswitcha lub niskiej jakości kabli. Użytkownik potwierdził, że nie ma anteny naziemnej ani dodatkowych wzmacniaczy, co może wpływać na jakość sygnału. Wskazano na konieczność wymiany multiswitcha jako potencjalne rozwiązanie problemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA