logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Połączenie obrotowej kamery samsung z rejestratorem divar

ddtpv 08 Cze 2011 09:49 2546 5
REKLAMA
  • #1 9588848
    ddtpv
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam , potrzebuję wykonać połączenie kamery obrotowej samsung scc-c6403p i rejestratora divar dvr16e2302 . W instrukcji rejestratora znalazłem że potrzebna jest płytka ze złączem dwurzędowym db15 które wpina sie z tyłu rejestratora i podłącza sie sterowanie kamerą. Będę bardzo wdzięczny za pomoc ,oraz z chęcią odkupię taką płytkę gdyby ktoś miał .Co prawda mam zwykłą wtyczkę db15 ale nie wiem czy na ww płytce nie było innych elementów .

pozdrawiam Sebastian
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 9590695
    matko
    Poziom 14  
    Ocena: 2
    Rejestratory Divar obsługiwały tylko Biphase, więc obrotówką Samsunga chodzącą po RS485 nie da rady sterować. Chyba, że dokupisz konwerter RS485 na Biphase. Ale zaznaczam, że z uwagi na specyficzne kody sterujące ze strony Divara, dedykowane tylko do kamer Philips/Bosch sterowanie będzie bardzo ułomne lub prawie niemożliwe.
    Pozostaje Ci zastosowanie kamery Bosch-a lub wymiana rejestratora na cokolwiek co obsłuży RS485 i protokoły Pelco (opcja zdecydowanie tańsza).
  • REKLAMA
  • #4 9591097
    LiveCam
    Poziom 16  
    Ocena: 7
    Witam!
    Co do podłączenia tego rejestratora to będzie trudne już chłopaki ode mnie mieli podobny problem, ale tu w sumie chodziło, że klient chciał sterować sobie kamerkami przez internet i nic więcej.
    Jeśli ty potrzebujesz tylko lokalnie używać tych kamer to kup sobie najprostszą klawiaturkę obsługującą Pelco-P/D lub samsunga. Koszt to ok. 400zł

Jeśli chcesz koniecznie mieć podłączenie sterowania tych kamer do internetu to w sumie najprostszym i najtańszym rozwiązaniem jest podłącznie na konwerterze samego sterowania kamer do kompa i zrobienie zdalnego pulpitu by móc obsługiwać program w miejscu gdzie będzie podgląd. Będzie to trochę irytujące ale najprostsze i najtańsze. Warunkiem jest komputer w miejscu gdzie jest rejestrator i wejście rs232.

Mam nadzieję, że pomogłem:)

Pozdrawiam Serdecznie!
    Dawid
  • REKLAMA
  • #5 10208091
    Engineer75
    Poziom 11  
    W Polsce jest producent, który robi różne konwertery protokołów, w tym z biphase na pelco-d. Po wpisaniu hasła "konwerter biphase" w google, wyświetlają się one chyba już na pierwszej stronie. Coś takiego podłączysz sobie pomiędzy rejestrator a kamerę i powinno dać się sterować bez problemu.
  • #6 10220614
    Speed76
    Poziom 14  
    Ocena: 9
    Kolego a jaki to Divar?
    Jeżeli Divar II to jak pisał poprzednik musisz zastosować konwerter.
    Jeżeli Divar XF to ma wyjście RS 485 i nie ma z tym żadnego problemu.
REKLAMA