logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mercedes Comand 2.0 – jak podnieść poziom głośności sygnału AUX względem radia/CD?

bobby_w_lesie 09 Cze 2011 01:56 5825 6
REKLAMA
  • #1 9591956
    bobby_w_lesie
    Poziom 2  
    Witam,
    Mam oryginalne radio w mercedesie command 2.0, które posiada wyjście aux. Wszystko jest dobrze oprócz jednej rzeczy, a mianowicie aux jest cichszy od radia lub płyt cd. I tu powstaje moje pytanie: Czy jest możliwość wzmocnienia jakoś sygnału idącego przez kabel aux? jakiś przedwzmacniacz lub coś takiego? Jak mogę rozwiązać ten problem??:?:
  • REKLAMA
  • #2 9592101
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2804
    bobby_w_lesie napisał:
    Witam,
    Mam oryginalne radio w mercedesie command 2.0, które posiada wyjście aux. Wszystko jest dobrze oprócz jednej rzeczy, a mianowicie aux jest cichszy od radia lub płyt cd. I tu powstaje moje pytanie: Czy jest możliwość wzmocnienia jakoś sygnału idącego przez kabel aux? jakiś przedwzmacniacz lub coś takiego? Jak mogę rozwiązać ten problem??:?:

Wyjście czy wejście?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #4 9594012
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #5 9595563
    bobby_w_lesie
    Poziom 2  
    źle się wyrazilem. oczywiscie wejście i mam tam podpięte mp4. I gra gdzieś o 30% ciszej niż radio. a jakiś link do tego przedwzmacniacza?
  • #6 9608292
    merolPL
    Poziom 27  
    Ocena: 45
    Schematów jest multum wystarczy poszukać.
  • #7 15899248
    gawelmi
    Poziom 13  
    Ocena: 20
    Witam.

Temat j. w. Nie jestem audiofilem, a chciałbym w telefonu cokolwiek w miarę znośnie usłyszeć. Wyszukałem coś takiego w sklepie internetowym avt.
    1. Kod handlowy: AVT1723.
    2. Kod handlowy: AVT1758.
    3. Kod handlowy: AVT1491.

Co by najlepiej pasowało?

Proszę o pomoc - Michał

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik posiada oryginalne radio Mercedes Command 2.0 z wyjściem AUX, które gra ciszej niż radio i płyty CD. W odpowiedzi na pytanie o wzmocnienie sygnału AUX, zasugerowano użycie przedwzmacniacza z regulowanym wzmocnieniem. Użytkownik poszukiwał schematów do budowy takiego urządzenia oraz wskazówek dotyczących dostępnych modeli przedwzmacniaczy, takich jak AVT1723, AVT1758 i AVT1491, które znalazł w sklepie internetowym.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA