logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

NIKON SB900 a radiowy wyzwalacz 8 kanałowy F&V PT-04

OLO_XX_ 10 Cze 2011 20:25 2203 1
REKLAMA
  • #1 9597732
    OLO_XX_
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Tak jak w temacie.
    Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak to podłączyć by ze sobą współgrało ???
    Lampa w aparacie działa bez zastrzeżeń lecz gdy jest podpięta do wyzwalacza radiowego niestety już nie.
    Nie działa przez gorącą stopkę jak i też po kablu.
    Wyzwalacz jest sprawny bo próbowałem na starej lampie produkcji CCCP i wszystko jest OK.
    Problem jest właśnie z Nikonowską.
    Jest to jej pierwsza próba nawiązania połączenia z wyzwalaczem i bezskutecznie :(
    Jedno co chce dodać do informacji to to że po zamontowaniu jej na sanki zaczyna migać kontrolka gotowości i po chwili pali się ciągle - jest w gotowości i działa na próbę błysku - tak samo zachowuje się w chwili zwarcia w połączeniu po kablu - ( kontrolka świeci +zwarcie = kontrolka mruga > po chwili znów świeci lecz BRAK BŁYSKU ).
    Proszę o odpowiedz co może tego być przyczyną - bo stawiam na lampę nie na wyzwalacz.
    Lampa nigdy nie była wpinana w żaden inny aparat - więc zwarcia na stopce nie mogły nastąpić. Lampę kupiłem osobiście w sklepie ( nówka -żadna używka )
    Pomóżcie dobrzy ludzie
  • REKLAMA
  • #2 9609199
    OLO_XX_
    Poziom 11  
    Ocena: 5
    Problem rozwiązany - przez nieuwagę lampa chodziła w iTTL zamiast w MANUAL-u
REKLAMA