logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dlaczego wzmacniacz JBL GTO 752e gra cicho mimo poprawnego podłączenia?

roberto1471 12 Cze 2011 16:03 1811 2
REKLAMA
  • #1 9603516
    roberto1471
    Poziom 2  
    Witam.
    Na wstępie muszę zaznaczyć, że piszę na forum pierwszy raz wiec proszę o wyrozumiałość.

Parę dni temu kupiłem używany wzmacniacz i mój problem polega na tym że wzmacniacz marki JBL który ma coś koło 250 wat rms na mostku strasznie słabo gra (trochę lepiej jak pod radiem samochodowym), wręcz jakby miał coś koło 40wat rms a nie 250 wat. Wszystkie kable są na pewno dobrze pociągnięte i wzmacniacz jest 100% dobrze podpięty. Na początku przetestowałem głośnik Alpharda (150wat max, nie mam pojęcia ile ma rms, ale napewno nie dużo), myślałem, że głośnik już nie wyrabia ponieważ zaczynał charczeć, lecz gdy na drugi dzień podłączyłem Alpine SBE-1243BP (250wat rms i 800max) doznałem szoku, ponieważ grał tak samo mocno jak alphard. Ten wzamcniacz pod alpinem powinien robić zadymę w samochodzie a gra troszkę lepiej jak pod radiem samochodowym.

Prosiłbym o pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 9603553
    Błażej
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 3619
    No i jak mamy ci pomóc? Nikt nie wie, jak to na prawdę jest podłączone. ty sam nie wiesz, czy wzmacniacz jest sprawny. Wykonałeś jakieś pomiary chociaż?
  • #3 9603581
    roberto1471
    Poziom 2  
    Chciałbym się dowiedzieć jaka może być usterka. Czy może już ktoś miał taki problem i czy da się to jakoś naprawić. Wzmacniacz kupiłem używany na allegro z lombardu, więc nie wiem co było z nim robione wcześniej. Pomiary?? tzn co dokładnie miałbym zrobić?
REKLAMA