logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kingway Coliber - brak ładowania akumulatora, awaria elektryki, bezpiecznik?

matheo445 15 Cze 2011 20:03 6400 3
REKLAMA
  • #1 9616556
    matheo445
    Poziom 1  
    mam problem z moim skuterkiem kingway coliber, kupiłem go niedawno używany miał przejechane 1140 spaliła mi się żarówka z przodu trochę z tą żarówką spaloną pojeździłem następnie wymieniłem ją i świeciła. Zgasiłem na chwile skuter potem zapaliłem i już nie świeciła, po jakimś czasie przestało mi wszystko działać kierunkowskazy,klakson myślałem że to bezpiecznik ale to nie bezpiecznik. Wyładował mi się akumulator i nawet na troszeczkę rozładowanym akumulatorze powinny mi światła trochę świecić ponieważ powinno dopływać ładowanie akumulatora podczas jazdy, ale właśnie to mam zepsute. I nie wiem czy sam bym to dał rade naprawić proszę o pomoc.

Czy jak ktoś ma skuter ten sam co ja to czy bezpiecznik ma koło akumulatora taki podłużny czarny i wpina się go do kosteczki czy one znajdują się gdzieś indziej. >?
  • REKLAMA
  • #2 9618221
    mieczyg
    Poziom 14  
    Ocena: 59
    Wszystkie żarówki masz popalone?
  • REKLAMA
  • #3 9618567
    ...KUBA...
    Poziom 25  
    Ocena: 314
    na początku, szukałbym u Ciebie ładowania, Masz może jakiś uniwersalny miernik? jak tak to sprawdź, czy cewka od ładowania są dobre, mierząc ich opór, jest to biały i żółty kabel wychodzący z silnika, potem przejdź do przodu pod, pod lamną znajduje się układ ładowania, tak samo idzie do niego zółty i biały kabel, sprawdź czy na nich jest taki sam opór co na cewce, (czyli wcześniejszym pomiarze), jak będzie ok to możesz sprawdzić czy do układu ładowania dochodzi napięcie z akumulatora i czy jest dobrze zmasowany...
  • #4 9625183
    gugul1978
    Poziom 18  
    Ocena: 24
    Mi to wygląda na padnięty regulator napięcia jak masz to go podmień
REKLAMA