logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czym wyczyścić zaschniętą głowicę Epson SX600FW? Jakie środki użyć?

zbikowski 16 Cze 2011 16:01 3514 2
REKLAMA
  • #1 9619583
    zbikowski
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Witam

Drukareczka epson sx600fw, nie drukuje na czarno (jakiś okres czasu nie miała włożonego kartridża z czarnym kolorem). Niby próbuje drukować ale ledwo co widać, i tylko momentami..

Wygląda mi to na zaschniętą głowicę. No i właśnie tu moje pytanie: Czym ją przeczyścić ?

Posiadam wanienkę ultradźwiękową więc mogę jej użyć jednak nie wiem jakim preparatem ją czyścić? Może być zwykła woda? Jakiś alkochol (spiryt, wódka, izopropanol) ? Czy jakiegoś innego środka to potrzebuje?

Oraz potrzebowałbym jakiejś instrukcji jak ją rozebrać ale to nie jest priorytet, najważniejsza jest dla mnie informacja jakiego preparatu użyć i jak odetkać głowicę?
  • REKLAMA
  • #2 9619744
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1533
    Co do metod i środków to na forum było to już wiele razy poruszane. Każdy ma swoje doświadczenia. Ja stosuje uniwersalny płyn udrożniający.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #3 9619775
    zbikowski
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Tak, tylko że przeglądają niektóre tematy zauważałem wzmiankę o rodzajach głowic.. że jedne można czyścić alkoholem, a że inne to uszkodzi..

Więc nie wiem co mam zastosować do wanienki.. ciepłą wodę, uniwersalny udrażniacz czy może jakiś alkohol np izopropanol?
REKLAMA