No więc na tych tranzystorach nie ma napięcia.
Załączam fotkę z zaznaczonymi miejscami gdzie jest napięcie w tej części płytki (kolor czerwony). Na żółto zaznaczyłem nóżki tranzystorów. A na zielono gniazdka od tych 4 par (czarno-błękitnych i czarno-różowych). które też schodzą od zasilacza do matrycy. Na nich nigdy nie widziałem napięcia.
Wczoraj obserwowałem napięcia na wejściu main-boarda i nie zmieniają się wraz z wciskaniem Powera. Czy jest duża różnica kiedy robie pomiary podczas gdy ta masa z kabla zasilającego jest nie podpięta w swoje miejsce ?
Cytat: popatrz po scieżkach jak prowadzony jest sygnał "on-włącz" z przycisku ,jesli idzie na jakis układ to sciągaj aplikacje i próbuj wykombinowac jak to jest załaczane
- o jakiej aplikacji mówisz ?
Cytat: czy nieswieci sie dioda standby nawet przez sekunde jak włączasz do sieci?
- niestety nie.
Cytat: Naprawa elektroniki to dobra zabawa;)
- póki co się wkręciłem, zobaczymy na ile starczy cierpliwości

zwłaszcza jak wczoraj zaskoczył to poczułem satysfakcje, mam nadzieje że się uda ;]
PS. Jak wygląda bezpiecznik na takich płytkach. Bo niestety nie widzę tu żadnego z takich jakie znam (samochodowe lub okrągłe szklane). Jak da się rozpoznać że jest walnięty?
Pozdrawiam.
![[LCD] Prolite E431S - Monitor nie reaguje na włączenie, brak diod, co sprawdzić? [LCD] Prolite E431S - Monitor nie reaguje na włączenie, brak diod, co sprawdzić?](https://obrazki.elektroda.pl/2235875500_1308478756_thumb.jpg)
Cytat: