Witam mam problem z samochodem dostawczym Mitsubishi Canter ponieważ świeci się ta oto kontrolka. Proszę o pomoc
Do you prefer the English version of the page elektroda?
No, thank you Send me over theresylwo8808 wrote:Witam mam problem z samochodem dostawczym Mitsubishi Canter ponieważ świeci się ta oto kontrolka. Proszę o pomoc
Andrzej Janus wrote:wiedza kosztuje,układ sprzężenia opisuje między innymi książka pt. "Nowoczesne układy Diesla" pierwsze rozwiązania tego typu stosowało Volvo w swoich ciągnikach.
Andrzej Janus wrote:Znając japońców to pewno nie masz schematów elektrycznych i sterownika elektronicznego pompy wtryskowej bo gdybyś miał to byś nie opowiadał głupot
Andrzej Janus wrote:pewno nie masz schematów elektrycznych i sterownika elektronicznego pompy wtryskowej bo gdybyś miał to byś nie opowiadał głupot ,jeśli masz to przyślij, wielu na nie czeka.
Andrzej Janus wrote:Kolego układ sygnalizacji starcia klocków sprzężony jest z sterownikiem pompy wtryskowej sterownik pompy miedzy innymi steruje układem przyspieszenia lub opóźnienia początku wtrysku na pompie,w tej sytuacji po czasie wtrysk zostaje ustawiony w pozycji opóźnionej spadek mocy białe spaliny
Andrzej Janus wrote:Sprzedałem dużo wiedzy za darmo nie wiem czy na nią zasłużyłeś ??? .Jeżeli jesteś właścicielem serwisu to zarobisz na tej wiedzy dużo kapuchy.
Gerri wrote:Akurat tak się zdarzyło, że mam dostęp do schematów bezpośrednio od producenta. Na tyle mnie zainteresowałeś, że sprawdziłem twoje rewelacje:
1. Nie ma ŻADNEGO połączenia pomiędzy kontrolką w liczniku sygnalizującą zużycie klocków i sterownikiem silnika.
2. Nie ma ŻADNEGO połączenia sterownika silnika z przewodem kontroli klocków.
3. ŻADEN z kodów błędów sterownika silnika nie tłumaczy ograniczenia mocy silnika sygnałem ze zużytych klocków.
4. Widziałem wiele Mitsubishi Canter ze świecącą kontrolką zużycia klocków. ŻADEN z klientów nie sygnalizował spadku mocy z tego powodu.
Andrzej Janus wrote:Znając japońców to pewno nie masz schematów elektrycznych i sterownika elektronicznego pompy wtryskowej bo gdybyś miał to byś nie opowiadał głupot ,jeśli masz to przyślij, wielu na nie czeka.
Andrzej Janus wrote:Sprzedałem dużo wiedzy za darmo nie wiem czy na nią zasłużyłeś ???
Andrzej Janus wrote:tym bardziej że jest potwierdzenie w literaturze fachowej
Andrzej Janus wrote:Schemat który przysłałeś to już następna generacja samochodów Canter.
Andrzej Janus wrote:Jeżeli możecie to przyślijcie cały schemat elektryczny