Witam mam problem z samochodem dostawczym Mitsubishi Canter ponieważ świeci się ta oto kontrolka. Proszę o pomoc
Witam mam problem z samochodem dostawczym Mitsubishi Canter ponieważ świeci się ta oto kontrolka. Proszę o pomoc
2 17kolego Rolandos mam kilka lat Mitsubishi cantera i wiem co mówię .
Dodano po 51 [minuty]:
Moja podpowiedź skierowana jest do Sylwo 8808 odnośnie lukasz 10000115 w modelach 2,8 D Canter hamulec górski działanie jego sygnalizowane jest świecącą pomarańczową lampką z symbolem sprężania i znaczka obrotu taki sam znaczek znajduje się na wyłączniku hamulca górskiego z prawej strony kierownicy zasadę działania hamulca opisał kolega wcześniej prawidłowo.
Przejedź trochę kilometrów na świecącym czujniku starcia klocków a sam po czasie się przekonasz. Nie wszystko człowiek wie ,wiedza kosztuje,układ sprzężenia opisuje między innymi książka pt. "Nowoczesne układy Diesla" pierwsze rozwiązania tego typu stosowało Volvo w swoich ciągnikach.Znając japońców to pewno nie masz schematów elektrycznych i sterownika elektronicznego pompy wtryskowej bo gdybyś miał to byś nie opowiadał głupot ,jeśli masz to przyślij, wielu na nie czeka.Kolego układ sygnalizacji starcia klocków sprzężony jest z sterownikiem pompy wtryskowej sterownik pompy miedzy innymi steruje układem przyspieszenia lub opóźnienia początku wtrysku na pompie,w tej sytuacji po czasie wtrysk zostaje ustawiony w pozycji opóźnionej spadek mocy białe spaliny.Ma to na celu zmusić kierowce do wymiany klocków w celu zachowania bezpieczeństwa taka była idea konstruktora układu.Sprzedałem dużo wiedzy za darmo nie wiem czy na nią zasłużyłeś ??? .Jeżeli jesteś właścicielem serwisu to zarobisz na tej wiedzy dużo kapuchy.
1sylwo8808 napisał:Witam mam problem z samochodem dostawczym Mitsubishi Canter ponieważ świeci się ta oto kontrolka. Proszę o pomoc
Andrzej Janus napisał:wiedza kosztuje,układ sprzężenia opisuje między innymi książka pt. "Nowoczesne układy Diesla" pierwsze rozwiązania tego typu stosowało Volvo w swoich ciągnikach.
Andrzej Janus napisał:Znając japońców to pewno nie masz schematów elektrycznych i sterownika elektronicznego pompy wtryskowej bo gdybyś miał to byś nie opowiadał głupot
Andrzej Janus napisał:pewno nie masz schematów elektrycznych i sterownika elektronicznego pompy wtryskowej bo gdybyś miał to byś nie opowiadał głupot ,jeśli masz to przyślij, wielu na nie czeka.
Andrzej Janus napisał:Kolego układ sygnalizacji starcia klocków sprzężony jest z sterownikiem pompy wtryskowej sterownik pompy miedzy innymi steruje układem przyspieszenia lub opóźnienia początku wtrysku na pompie,w tej sytuacji po czasie wtrysk zostaje ustawiony w pozycji opóźnionej spadek mocy białe spaliny
Andrzej Janus napisał:Sprzedałem dużo wiedzy za darmo nie wiem czy na nią zasłużyłeś ??? .Jeżeli jesteś właścicielem serwisu to zarobisz na tej wiedzy dużo kapuchy.
Gerri napisał:Akurat tak się zdarzyło, że mam dostęp do schematów bezpośrednio od producenta. Na tyle mnie zainteresowałeś, że sprawdziłem twoje rewelacje:
1. Nie ma ŻADNEGO połączenia pomiędzy kontrolką w liczniku sygnalizującą zużycie klocków i sterownikiem silnika.
2. Nie ma ŻADNEGO połączenia sterownika silnika z przewodem kontroli klocków.
3. ŻADEN z kodów błędów sterownika silnika nie tłumaczy ograniczenia mocy silnika sygnałem ze zużytych klocków.
4. Widziałem wiele Mitsubishi Canter ze świecącą kontrolką zużycia klocków. ŻADEN z klientów nie sygnalizował spadku mocy z tego powodu.
Andrzej Janus napisał:Znając japońców to pewno nie masz schematów elektrycznych i sterownika elektronicznego pompy wtryskowej bo gdybyś miał to byś nie opowiadał głupot ,jeśli masz to przyślij, wielu na nie czeka.
Andrzej Janus napisał:Sprzedałem dużo wiedzy za darmo nie wiem czy na nią zasłużyłeś ???
Mam zwykły silnik 2,8 wolnossący i tak u mnie jest. Nie zajmuje się zawodowo naprawą samochodów to jest wiedza autora książki na którą się powołałem potwierdzona przez jeden z krakowskich serwisów mitsubishi i moje wieloletnie doświadczenie z tym modelem( ile razy świeci się kontrolka starcia klocków a zwlekam z wymianą takie są objawy jak opisałem ,po wymianie klocków wraz z czujnikami starcia po krótki czasie praca silnika wraca do normy),co jest potwierdzeniem tej teorii,bo trudno nazwać to przypadkiem tym bardziej że jest potwierdzenie w literaturze fachowej i przez serwis.Schemat który przysłałeś to już następna generacja samochodów Canter.
0Andrzej Janus napisał:tym bardziej że jest potwierdzenie w literaturze fachowej
Andrzej Janus napisał:Schemat który przysłałeś to już następna generacja samochodów Canter.
Rolandos napisał:
Specjalnie dla Ciebie zeskanuje schemat cantera TD
Andrzej Janus napisał:Mam zwykły silnik 2,8 wolnossący i tak u mnie jest.
Dziękuję wszystkim za poświęcony czas i zaangażowanie w tym temacie ,myślę że tak czy inaczej nie wprowadziłem nikogo w błąd polecając wymianę klocków przy świecącej kontrolce starcia klocków oraz działanie hamulca górskiego.Z mojej strony kończę ten temat.Jeżeli możecie to przyślijcie cały schemat elektryczny mój Canter 2,8 D 1997r wersja doble.
Pozdrawiam wszystkich .
Andrzej Janus napisał:Jeżeli możecie to przyślijcie cały schemat elektryczny