logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak naprawić uszkodzony bok kolumny Alton 110? Szpachla do drewna?

Michailow51 08 Lip 2011 19:23 2745 13
REKLAMA
  • #1 9696878
    Michailow51
    Poziom 13  
    Ocena: 1
    Witam
    Wczoraj zdarzył mi sie nie szczęśliwy wypadek kolumn Alton 110,podnosząc jedną kolumnę za nieudaną podstawkę ,która wypadła i poleciała na 2 kolumnę,który.Ca leżała na ziemi czekając na wkręcenie głośników,no i uszkodziła tą leżąca kolumnę tak że bok sie pokruszył.
    Chciałbym to naprawić,tak aby to wyglądało jak w oryginale.
    Ale nie mam pomysłu jak może szpachla do drewna i coś jeszcze,prosze o pomoc!Na szczęście okleina się zachowała.
    Jak naprawić uszkodzony bok kolumny Alton 110? Szpachla do drewna? Jak naprawić uszkodzony bok kolumny Alton 110? Szpachla do drewna?
    [color=red]
  • REKLAMA
  • #2 9697008
    telecaster1951
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 818
    Czy okleinie nic nie jest, to bym polemizował.
    Pozbądź się ukruszonych kawałków płyty. Powstałą dziurę zaszpachluj i zaklej czarnym boczkiem z PCV. Jeśli powstała jakakolwiek nieszczelność, zaklej ją za pomocą sylikonu.
  • #3 9698891
    Michailow51
    Poziom 13  
    A gdzie można kupić ten czarny,wystający boczek?
    Nie wiem czy to dobry dziął,w razie czego proszę o przeniesienie.
  • Pomocny post
    #4 9698902
    telecaster1951
    W obi, castoramie, albo na allegro
  • REKLAMA
  • #5 9699664
    Michailow51
    Poziom 13  
    Jak to wpisac w allegro,pcv okleina?nic nie wyskakuje.
  • REKLAMA
  • #6 9699686
    telecaster1951
    Aktualnie faktycznie nie ma. Jeszcze miesiąc temu kolega kupował rolkę czarnej krawędzi. Różnie na to mówią, krawędź boczek. Polecam Ci przejść się do marketu budowlanego. Powinni mieć.
  • REKLAMA
  • #7 9701334
    Michailow51
    Poziom 13  
    Niestety u mnie w Kołobrzegu jest tylko Jysk,wczoraj byłem i nie dostałem tego,również w sklepach pojedynczych.Proszę o pomoc gdzie to dostać?
  • Pomocny post
    #8 9704216
    Kryshnas
    Poziom 13  
    Ocena: 9
    Ja bym to zrobił tak: Ten uszczypany kawałek na gładkim frocie zaszpachlować, wyszlifować i zamalować czarną farbą. Mimo, że okleina ocalała, sklejona nie będzie ładnie wyglądać. Proponowałbym wyciąc resztki okleiny, która się oderwała, to miejsce zakleić jakimiś ścinkami drewna (by miejsce było wzmocnione) i na końcu równo zaszpachlować i wyszlifować i dać czarną okleine samoprzylepną. Zobacz, jak ja uratowałem takim sposobem moje zg 15-c:

Jak naprawić uszkodzony bok kolumny Alton 110? Szpachla do drewna?- na początku.

Jak naprawić uszkodzony bok kolumny Alton 110? Szpachla do drewna?- efekt.
  • #9 9705694
    Michailow51
    Poziom 13  
    Ładnie,ładnie,ale ja chcę zachować orginał,a u ciebie nie ma tego charakterystycznego 'boczka',
    wiec nie będzie to ładnie wyglądało z kawałkiem okleiny.
    Muszę kupić ten 'boczek' z PCV ale za licho nie wiem gdzie kupić.
  • #10 9705707
    telecaster1951
    Kup kawałek zwykłej okleiny i dotnij do rozmiarów tej krawędzi.
  • #11 9705876
    Michailow51
    Poziom 13  
    telecaster1951,możesz spytać się kolegi co kupował jak to się nazywa?
  • Pomocny post
    #12 9707404
    telecaster1951
    Kolega kupował obrzeże takie jak na aukcji 1712211944, tylko on brał je o szerokości 2 mm. Ale z tego co wiem, sprzedawca ten, po napisaniu do niego mejla, sprzeda również takie.
  • #13 9707595
    Pain
    Poziom 25  
    Ocena: 55
    Michailow51 masz obtłuczony róg. No zdarza się. Nie rozumiem po co robić z tego tragedię. Albo wytnij drzazgi i zostaw kolumny jak są, bo nie zauważyłem zbytnich spustoszeń spowodowanych tym uszkodzeniem, albo jak tak ważne jest dla ciebie by były w idealnym stanie szpachluj i oklejaj spód na nowo ( choć na razie nie widziałem okleiny równej tej starej, same podobne do folii, łatwo uszkadzające się). Ale jak na moje nie ma co się przejmować uszkodzenie jest małe i na dole więc nie będzie się rzucać w oczy.
  • #14 9707630
    wariato
    Poziom 43  
    Ocena: 840
    Dokładnie, wyrównać nierówności i zamalować na czarno. Miałem kiedyś podobnie w Altonach 80, tylko był ubytek w okleinie długości ok 4 cm, odciąłem równo stanley'em, zamalowałem markerem i się kompletnie nie rzucało w oczy. Ty możesz jeszcze nakleić kawałeczek okleiny żeby miało delikatny połysk.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił uszkodzenie boku kolumny Alton 110, które powstało w wyniku upadku innej kolumny. W celu naprawy, proponowane są różne metody, w tym usunięcie ukruszonych fragmentów, szpachlowanie oraz zaklejenie uszkodzonego miejsca czarnym obrzeżem z PCV. Użytkownicy sugerują, aby zakupić obrzeże w marketach budowlanych, takich jak OBI czy Castorama, lub na platformach internetowych, jak Allegro. W przypadku braku dostępności, zaleca się użycie okleiny samoprzylepnej lub malowanie uszkodzonego miejsca na czarno. Istnieje również możliwość wzmocnienia uszkodzonego miejsca drewnianymi ścinkami przed szpachlowaniem.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA