logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Silnik gaśnie po wymianie pompy i filtra paliwa - co może być przyczyną?

blackpower 19 Lis 2004 18:13 3050 5
REKLAMA
  • #1 997816
    blackpower
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Witam

Po wymianie pompy paliwa oraz filtru paliwa,dzieje sie dziwna rzecz. Otoz, odpalam za pierwszym razem, silnik chodzi na wolnych obrotach ze 3-4 minuty i powoli obroty spadaja, po czym silnik powoli gasnie.
    Jak przytrzymam noge na gazie, tak z 1-2 minuty to jest ok,silnik krokowy ladnie stabilizuje na 850 br. Qrde juz tak drugi dzien, troche mnie to denerwuje poniewaz nie moge odpalic i odrazu jechac, bo za pare minut mi zgasnie silnik.
    Przelaczalem na gaz i silnik trzyma obroty.
    Tak jeszcze mysle, ze moze jakies paprochy przy wymianie pompy dostaly sie do paliwa, widzialem jak to robili, a wiadomo bagaznik czysty nigdy nie jest i powpadalo tam troche brudu. Po wymianie odrazu pojechalem na stacje i wlalem do pelna.
    Moze macie jakies sugestie?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 998417
    blackpower
    Poziom 17  
    Ocena: 18
    Ale w takim razie dlaczego po 1-2 minutach "przytrzymywania gazu" wszystko wraca do normy?
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 998820
    kk.2000
    Poziom 26  
    Ocena: 90
    A ja sugerowałbym coś innego... czy nie za wcześnie spadają Ci obroty niby nagrzanego silnika? Może czujnik płynu chłodzącego za wcześnie podaje info o nagrzaniu i obroty spadają mimo zimnego, ciężko pracującego silnika... (komp poda wtedy za ubogą mieszankę, na gazie będzie oki).
  • #6 999279
    mich86
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    miałem podobny problem wiec jesli wymieniłeś pompe to nie naczy żę jest dobra ale przedtem wymienił bym filtr paliwa nalał troche wiecej benzyny bo może być syf w baku jesli to nie pomoże polecam jesli motor jest na gazniku dokładnie go wyczyścić jesli to nie pomoże to proponuje pompe wymienic. To normalna sprawa mi na gazie śmigał a na benzynie nie.
REKLAMA