logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Indesit WITE127 - silnik nie startuje bez stukania w przekaźniki, co robić?

markode 01 Sie 2011 21:29 3964 6
REKLAMA
  • #1 9783533
    markode
    Poziom 23  
    Ocena: 140
    Mam uszkodzona pralkę Indesit WITE 127 problem jest taki ze jak włączę program pralka pobiera wodę ale nie startuje silnik jak stuknę w przekaźniki w elektronice włączy się silnik np w lewo tak jak w normalnym cyklu prania za każdym razem muszę uderzyć lekko w przekaźniki niestety nie jest to problem przekaźników ani zimnych Lutów wszystko przelutowałem i podstawiłem przekaźniki możliwe że napięcie zasilające przekaźniki jest obniżone ?
  • REKLAMA
  • #2 9783594
    Manik5522
    Poziom 10  
    Ocena: 22
    Na dole obok silnika powinna znajdować się płytka w obudowie proszę sprawdzić czy tam na nadruku nie pojawił się zimny lut oraz radzę sprawdzić czy na wyżej wymienionych przekażnikach nie zrobiła się zworka.
  • REKLAMA
  • #3 9783665
    markode
    Poziom 23  
    Mam dostęp do tej płytki jest zamontowana pod panelem sterowania mam ja otwarta przelutowalem wszystkie elementy a układy smd ciepłym powietrzem ale dalej brak efektu pralka jak uderzę w płytkę zadziała
  • #4 9783739
    Manik5522
    Poziom 10  
    Ocena: 22
    Proszę sprawdzić czy kabel któryś w kostce czasm nie łączy lub wyciągać po kolei kable i sprawdzać zarobione końcówki czy czasem nie naderwała się żyła w kablu i wsówka wisi na samej izolacji,a dla pewności proszę sprawdzić płytę drukowaną pod dobrym światłem i mocną lupa bo może być drobiazg.
  • REKLAMA
  • #5 9783753
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #6 9783768
    markode
    Poziom 23  
    Możliwe jak na ironie miałem te same uszkodzenie w poprzednim module załatwiłem 2 i te same uszkodzenie myślałem ze to zbieg okoliczności lub typowa usterka w modułach
  • REKLAMA
  • #7 10289129
    markode
    Poziom 23  
    Kupiłem nowy moduł pralka działa

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z pralką Indesit WITE 127, która nie uruchamia silnika bez stukania w przekaźniki. Po włączeniu programu pralka pobiera wodę, ale silnik nie startuje, co wymaga interwencji fizycznej. Użytkownik sprawdził przekaźniki i lutowanie, jednak problem nadal występuje. W odpowiedziach sugerowane są kontrole połączeń kablowych, przelotek na module sterowania oraz ewentualne utlenienie styków. Użytkownik zauważa, że miał podobny problem w poprzednim module, a ostatecznie zakupił nowy moduł, co rozwiązało problem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA