logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zintegrować Nice Spin21 i Faac 741 z jednym pilotem dla 4 użytkowników?

tw1ster 13 Sie 2011 22:05 5944 6
  • #1 9822405
    tw1ster
    Poziom 10  
    Witam,

Proszę o pomoc w odpowiednim dopasowaniu komponentów.

Posiadam napęd do bramy garażowej Nice Spin21 z odbiornikiem na paśmie Flor. W komplecie dostałem oryginalny, dwukanałowy (niestety tylko jeden) pilot nice FLOR. Myślę teraz o zakupie automatu do bramy przesuwnej, jestem skłonny ku marce FAAC model 741. W komplecie są 3 piloty FIX. Dodam, że pilotów potrzebuję dla 4 użytkowników.

Chciałbym, żeby każdy pilot obsługiwał oba automaty (po jednym przycisku do każdego automatu w funkcji krok po kroku). Czy takie coś jest możliwe?

Znajomy podpowiedział mi, że wystarczy dokupić uniwersalny odbiornik i zamontować go w jednym z urządzeń, jednak nie wiem do końca, w którym i czy nie byłoby problemów z tą drogą radiową FLOR...

Z góry dziękuję za wszelkie porady.
  • #2 9822438
    KS2507
    Poziom 23  
    Ocena: 127
    Skoro masz tylko jeden pilot NICE a do napędu FAAC będą trzy to najlepiej będzie dokupić uniwersalne zewnętrzne radio FAAC i zamontować w napędzie NICE.
    A radio i pilot NICE możesz sprzedać na Allegro.
  • #3 9822512
    tw1ster
    Poziom 10  
    No fakt - to chyba najprostsze rozwiązanie. Do tego pozostałby mi zakup jednego pilota FAAC i wszystkie byłyby takie same...

W takim razie jeszcze 2 pytania:

1) czy to prawda, że radiolinia FLOR jest bezpieczniejsza?
    2) gdybym chciał pozostać na radiolinii FLOR to rozumiem, że musiałbym dokupić 3 nadajniki NICE FLOR + radioodbiornik do FAAC, działający na tej samej radiolinii, ale czy istnieje jakaś możliwość takiego skompletowania komponentów, żeby działały jednocześnie wszystkie oryginalne nadajniki, zarówno Nice jak i Faac na radiolinii FLOR ?
  • Pomocny post
    #4 9825657
    LiderWE
    Poziom 14  
    Ocena: 48
    na radiu FLOR może działać tylko pilot NICE tak samo jak na radiu FAAC tylko pilot FAAC
    musisz zdecydować co będzie bardziej opłacalne - radio FAAC do napędu NICE + 1 pilot czy radio NICE do napędu FAAC + 3 piloty ;)
    ponad to co być nie wybrał kolego stare piloty będą działać i nic się nie będzie zakłócać czy eliminować
  • #5 9825765
    tw1ster
    Poziom 10  
    LiderWE napisał:
    ponad to co być nie wybrał kolego stare piloty będą działać i nic się nie będzie zakłócać czy eliminować

Możesz to bardziej rozwinąć kolego? Jakie stare piloty? :)
  • Pomocny post
    #6 9825921
    KS2507
    Poziom 23  
    Ocena: 127
    Kolega miał na myśli że jak zamontujesz radioodbiornik FAAC do napędu NICE to będziesz mógł otwierać garaż pilotami FAAC i obecnym pilotem FLOR, pod warunkiem że nie zdemontujesz radia NICE.
  • #7 9828624
    tw1ster
    Poziom 10  
    OK., już wszystko jasne. Dzięki wielkie za pomoc :) Temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje rozwiązania do zintegrowania napędu do bramy garażowej Nice Spin21 z automatem do bramy przesuwnej FAAC 741, aby umożliwić obsługę obu urządzeń za pomocą jednego pilota dla czterech użytkowników. Proponowane rozwiązania obejmują zakup uniwersalnego odbiornika FAAC do napędu Nice, co pozwoli na używanie pilotów FAAC, lub dokupienie nadajników Nice FLOR oraz odbiornika do FAAC, co umożliwi korzystanie z radiolinii FLOR. Użytkownicy podkreślają, że piloty FAAC i Nice mogą działać równocześnie, pod warunkiem, że nie zostanie zdemontowane radio NICE.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA