logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Radmor 5412 - jeden kanał gra zbyt wysoko mimo ustawień potencjometrów

Grzybek23 24 Lis 2004 22:31 1382 3
REKLAMA
  • #1 1010832
    Grzybek23
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Witam serdecznie! mam problem z Radmorem 5412, tzn, wzm. chodzi, jednak jeden kanał jest cos walnięty,
    tzn. mimo iż potencjometry od basu i wysokich tonów są na zero to jeden kanał gra tak jakby potencjometr od wysokich tonów był na maxa a druki kanał jest oki! W chwili obecenej jestem pewien, ze problem tkwi w przedwzmacniaczu, jedank nie mam zielonego pojęcia, gdzie.
    posprawdzałem wysztkie tranzystory na przedwzmcniaczu i są oki, a kondziory wszystkie wymieniłem
    (elektrolity), ale dalej jest nie tak jak trzeba, potencjometry są oki, czy ktoś moze spotakał sie z taka usetrką?
    prosze o pomoc bo nie mam juz siły do tego sprzętu,
    z góry serdecznie dziękuje,
    pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1011059
    olo-eu

Poziom 26  
    Ocena: 159
    hehe widze ze ten radmor to zmora ludzi ktorzy podejmuja walke przy naprawie z nim :) sprawdz potencjometr od basu (czesto on walsnie robil takie dziwactwa) a jesli nie pomoze to sprzwdz czy plytka nie ma poprzerywanych sciezek (polecam omomierz albo tester z piezo)

pozdro
    Konto firmowe:
    OL-NET Olgierd Wiemann
    Kasprowicza 1/51, Iława, 14-200 | Tel.: +48 XXXXXXXXX (Pokaż)
  • REKLAMA
  • #3 1013980
    Grzybek23
    Poziom 16  
    Ocena: 10
    Niestety potencjometr jest wporządku, ale dzieki
    pozdro
  • #4 1014110
    janek11389
    Poziom 42  
    Ocena: 239
    Witam! Najlepiej było by podejść do tego z oscyloskopem, ale jak nie masz, to weź słuchawki, podłącz do nich kondensator i leć po stopniach, aż trafisz, gdzie jest różnica, a jak się wie na 100% gdzie to jest, to już pryszcz.
    Pozdrawiam
REKLAMA