logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki kompresor do aerografu i pistoletu lakierniczego wybrać na start?

tyszek1 16 Sie 2011 14:57 2738 4
REKLAMA
  • #1 9830371
    tyszek1
    Poziom 2  
    Witam!
    Chcę zacząć przygodę z aerografem i nie wiem jaki kompresor wybrać, w przyszłości chciałbym też malować pistoletem. Dlatego chciałbym zapytać jaki kompresor wybrać żeby nadawał się do pracy z aerografem i pistoletem jeżeli tak się da. Proszę o pomoc i jeżeli mozna to o linki do aukcji.
  • REKLAMA
  • #2 9830539
    LORD90
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    Przede wszystkim w gre wchodza 2 sprawy. Ilość miejsca na sprzęt i środki jakie zamierzasz na to przeznaczyć
  • REKLAMA
  • #3 9830720
    tyszek1
    Poziom 2  
    budżet mam ograniczony, na sprężarkę mogę wydać max. 400zł. Rozumiem, że aby podłączyć pistolet i z powodzeniem pomalować np. elementy samochodu potrzebna jest sprężarka o większej wydajności, ale nie wiem jaka będzie optymalna żeby poradziła sobie z aerografem i pistoletem. Będę używał tego w garażu także miejsca mam dużo.
  • REKLAMA
  • #4 9832207
    LORD90
    Poziom 20  
    Ocena: 4
    400 zł to troche mało na takie cos.
    http://allegro.pl/super-kompresor-olejowy-24-l-o-mocy-3-4-km-zestaw-i1758903425.html

Tu masz jeden. Ma małą butle, ale za to duzą wydajnośc pompowania. Do tego pistolet typu HP i bedziesz musiał malować przy właczonym kompresorze. ale jest to do zrobienia;)
    Do aerografu taka butla spokojnie wystarczy

Link który podałem jest do konkretnej aukcji, na krórej możesz kupic potrzebny Ci sprzęt.
    Link nie ma charakteru ogólnoinformacyjnego, ani naukowego.
    Dlaczego na innych tematach moderatorzy nie usuwają linków z Allegro?
  • #5 9832489
    tyszek1
    Poziom 2  
    Wielkie dzięki za pomoc, już wiem czego szukać:D
REKLAMA