logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Canon A2000 IS - rozkręcanie korpusu i jego wymiana.

El Polacco 18 Sie 2011 22:38 1389 1
REKLAMA
  • #1 9838905
    El Polacco
    Poziom 11  
    Ocena: 8
    Witam! Odłamał mi się kawałek plastiku przy korpusie który podtrzymuje klapkę od baterii. Komora baterii jest nie naruszona natomiast w korpusie odłamał się jeden zaczep. Chcę go całego wymienić i pytanie brzmi czy dam radę sam się z tym uporać? Rozbierałem telefony i było wszystko ok, ale aparatów jeszcze nie miałem okazji. Na co zwrócić uwagę? Spodziewać się jakiś niespodzianek?
  • REKLAMA
  • #2 9840871
    gajmix
    Poziom 32  
    Ocena: 169
    Jak rozbierałeś telefony to wiesz o co chodzi. Odkręcić wszystkie wkręty obudowy a potem wkładając w szczelinę między przednią i tylną obudowę kawałek wyprofilowanego plastyku, rozdzielić obie połówki, plastykowe zatrzaski są z reguły na górze. Nie należy tego robić narzędziem z metalową końcówką bo zostaną brzydkie ślady! Jedyna niespodzianka która może cię spotkać to taka że w wielu modelach aparatów jest wymagana kolejność, w tym modelu o ile sobie przypominam to najpierw przednia obudowa, bo tylną blokuje zaślepka gniazd wyjściowych.
REKLAMA