logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wysłać fax z Nokia E52? Opcje i wymagania dla telefonu i komputera

mnd017 31 Sie 2011 10:56 6544 7
REKLAMA
  • #1 9880929
    mnd017
    Poziom 11  
    Ocena: 4
    Witam,
    Przyznam się, że nie jestem pewny czy wybrałem dobry dział. Pytanie trochę ociera się o software oraz hardware.

Mam pytania odnośnie wysyłania faksów przez komórkę. W telefonie E52 jest taka opcja "Message sent as" i może to być "Text" (domyślnie), lub fax lub paging.

Moje pytania to:
    1. Jak? Co musi być spełnione aby wysłać fax z telefonu (bez podłączenia do komputera) ?
    2. Jak i co musi być spełnione aby wysłać fax z telefonu podłączonego do komputera?
    3. I wreszcie, chciałbym napisać własny program (w C#), pozwalający wysłać faksy z telefonu podłączonego do komputera? Również.. co musi zostać spełnione, oraz czy jest jakiś dobry tutorial/artykuł - ja nie mogłem znaleźć.

Z góry dzięki,
    pozdrawiam,
  • REKLAMA
  • #2 9881142
    koala106
    Poziom 39  
    Ocena: 1240
    co do wysyłania fax - skontaktuj się z biurem obsługi abonenta sieci z której korzystasz - odpowiedzą Ci na pytania związane z wysyłaniem faxów
  • REKLAMA
  • #3 9881148
    mnd017
    Poziom 11  
    Aha, czyli nie można od tak wysłać faksu z komórki?

Zaznaczam, że nie mam zamiarów odbierać faksów, więc nie potrzebuje drukarki. Tylko wysłać.
  • REKLAMA
  • #4 9881184
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1063
    Nie wiem jak u Ciebie ale u mnie sms wysłany na numer stacjonarny do którego podłączony jest fax powoduje normalne nadanie faxu. Fakt problem jest wtedy gdy ktoś odbierze telefon bo wtedy usłyszy wiadomość sms odczytaną głosowo.
  • #5 9881227
    mnd017
    Poziom 11  
    Może jakbyś w ustawieniach dał "jako faks", to od razu by poszedł jako faks?

PS. A robiłeś coś u operatora? Czy miałeś tak od początku, domyślnie?
  • REKLAMA
  • #6 9882778
    janek1815
    Poziom 38  
    Ocena: 1063
    Przepraszam pomyłka w powyższym poście faktycznie mam profil jako faks ustawiony w telefonie. U operatora nic nie było zmieniane w temacie wysyłania sms jako faks. Operator Orange abonament na firmę od 8 lat.
  • #7 9903185
    amplituda
    Poziom 10  
    A jest taka możlwość w Noki E72 ?
  • #8 9906723
    mnd017
    Poziom 11  
    Nokia E72 to rozbudowana nokia E52, więc zakładam, że tak. Ale głowy nie daje. To chyba nie jest dobry temat na to pytanie. Zamykam go

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik pyta o możliwość wysyłania faksów z telefonu Nokia E52, zarówno bezpośrednio, jak i w połączeniu z komputerem. Odpowiedzi sugerują, że wysyłanie faksów z telefonu może być możliwe, ale wymaga kontaktu z operatorem sieci w celu uzyskania szczegółowych informacji. Wskazano, że wysyłanie SMS-ów na numery stacjonarne z podłączonym faksom może skutkować nadaniem faksu, jednak istnieje ryzyko, że odbiorca usłyszy wiadomość SMS. Użytkownik rozważa również stworzenie programu w C# do wysyłania faksów z telefonu podłączonego do komputera, ale nie znalazł odpowiednich materiałów edukacyjnych.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA