logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

LG L1915S - identyfikacja przypalonych układów i tranzystorów na płytce zasilającej

Bartex4 01 Wrz 2011 22:01 2228 6
REKLAMA
  • #1 9886550
    Bartex4
    Poziom 12  
    Ocena: 21
    Witam mam monitor LG l1915s po podłączeniu do zasilania nic się nie dzieje nie reaguje na klikanie przycisków rozkręciłem go i na płytce zasilającej sa przypalone 2 scalaki i tranzystorki prośba o podanie numeru tych układów i tranzystorków bo się tak przypaliły ze nie widać na nich nic :) i czy jeszcze prócz tego mam coś wymienić by go ożywić ?

LG L1915S - identyfikacja przypalonych układów i tranzystorów na płytce zasilającej LG L1915S - identyfikacja przypalonych układów i tranzystorów na płytce zasilającej LG L1915S - identyfikacja przypalonych układów i tranzystorów na płytce zasilającej
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 9886882
    matisblu
    Poziom 18  
    Ocena: 20
    Bardzo proszę.
    LG L1915S - identyfikacja przypalonych układów i tranzystorów na płytce zasilającej

A na pytanie co jeszcze wymienić odpowiedzą tylko pomiary transformatorów, tranzystorów, napięć.
  • REKLAMA
  • #3 9888944
    Bartex4
    Poziom 12  
    układy zamówiłem tylko jeszcze tranzystorki są padnięte jak byś był taki miły i podał ich numerki było by super bo są nieczytelne
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #5 9891032
    Bartex4
    Poziom 12  
    tak Mosfety dzięki zamówiłem części zobaczymy czy ożyje :)
  • Pomocny post
    #6 9891811
    Jakant
    Poziom 35  
    Ocena: 123
    Wątpię czy ożyje. Bez usunięcia przyczyny uszkodzenia mosfetów, efekt może być fajerwerkowy.
  • #7 10221436
    Bartex4
    Poziom 12  
    Wymiana tych podzespołów pomogła monitor odpalił działa jak należy Pozdro

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Użytkownik zgłosił problem z monitorem LG L1915S, który nie reagował po podłączeniu do zasilania. Po rozkręceniu urządzenia stwierdzono przypalone dwa scalaki oraz tranzystory na płytce zasilającej. Użytkownik prosił o identyfikację uszkodzonych komponentów oraz o wskazówki dotyczące ewentualnej wymiany. W odpowiedziach zasugerowano, że uszkodzone elementy to N+P MOSfety, a także podano, że konieczne są pomiary transformatorów i napięć. Po wymianie uszkodzonych podzespołów monitor został uruchomiony i działa prawidłowo.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA