logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Epson Stylus C42SX - czerwona lampka, brak reakcji po wymianie tuszu

PrzemaS12 03 Wrz 2011 09:21 1951 4
REKLAMA
  • #1 9890273
    PrzemaS12
    Poziom 2  
    Witam a więc wymieniłem tusz i wydrukowałem jedną stronę jak chciałem następne to zapaliła się czerwona lampka gdy ją wciskam to nie nic się nie dzieje wg . Gdy chciałem wysuną jeszcze raz pojemnik z tuszami to drukarka też wg nie reaguje mianowicie wygląda tak włącza się palą się obie lampki i dalej kompletnie nic nie można zrobić.
  • REKLAMA
  • #2 9891207
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1530
    A co pokazuje status monitor na komputerze? Wygląda na zapełniony pampers. Użyj tego programu do resetu. Temat poruszany wielokrotnie na forum.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 9894076
    PrzemaS12
    Poziom 2  
    Gdy chcę drukowac to pisze, że "Okres eksploatacji części wewnątrz drukarki dobiega końca. Skontaktuj się ze sprzedawcą w celu ich wymiany" . Migają światełka na załącznikach
    znalazłem na forum ten temat https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic191962.html i ściągnąłem ten plik c41_c42.exe ale niestety mi to nie pomogło :(
  • REKLAMA
  • #4 9894175
    endriuf
    Spec od drukarek
    Ocena: 1530
    Tak jak wcześniej napisałem, użyj programu SSC SERVICE UTILITY.
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 9895933
    PrzemaS12
    Poziom 2  
    Drukarka ma port LPT i jakakolwiek opcja w tym programie zwraca mi błąd (w wolnym tłumaczeniu - "drukarka jest wyłączona lub inny błąd). To samo jest zresztą z C82 na LPT, na USB wszystko działa już normalnie
REKLAMA