Witam!
Konfiguracja komputera:
PROCESOR: AMD Athlon 2000 Mhz (10*200) 3000+
MOBO: Gigabyte GA-K8VT800 Pro
GRAFIKA: Radeon 9600
RAM: 512MB (Corsair)
DYSK: 200GB
SYSTEMY: WIN XP PRO + WIN 7 ULTIMATE x86
Otóż chodzi mi o to, żeby przyspieszyć maksymalnie działanie siódemki i wyłączyć to co zbędne.
Komputer służy do:
-słuchania muzyki, oglądania filmów
-przeglądania internetu
-obsługi pakietu Office 2007
Wiem, że jest to pełna wersja siódemki, i jest dużo rzeczy, które można by usunąć/wyłączyć aby przyspieszyć system.
Myślałem nad wyłączeniem zbędnych funkcji, tylko że teraz nie mogę zainstalować Javy, niewiem które funkcje mogę wyłączyć, a które są konieczne.
Wiadomo, że java, adobe acrobat musi działać.
Co jeszcze można zrobić?
W autostarcie raczej nic nie mam, aktualizacje zrobione są, sterowniki do grafiki i dźwięku też są.
Proszę o propozycje.
Wiem, że ta konfiguracja idealnie na Windows 7 działać nie będzie (prawdopodobnie głównie przez 512MB RAMU) ale porównywałem oba systemy i na siódemce pracuje mi się lepiej.
Z góry dziękuje za odpowiedzi
Konfiguracja komputera:
PROCESOR: AMD Athlon 2000 Mhz (10*200) 3000+
MOBO: Gigabyte GA-K8VT800 Pro
GRAFIKA: Radeon 9600
RAM: 512MB (Corsair)
DYSK: 200GB
SYSTEMY: WIN XP PRO + WIN 7 ULTIMATE x86
Otóż chodzi mi o to, żeby przyspieszyć maksymalnie działanie siódemki i wyłączyć to co zbędne.
Komputer służy do:
-słuchania muzyki, oglądania filmów
-przeglądania internetu
-obsługi pakietu Office 2007
Wiem, że jest to pełna wersja siódemki, i jest dużo rzeczy, które można by usunąć/wyłączyć aby przyspieszyć system.
Myślałem nad wyłączeniem zbędnych funkcji, tylko że teraz nie mogę zainstalować Javy, niewiem które funkcje mogę wyłączyć, a które są konieczne.
Wiadomo, że java, adobe acrobat musi działać.
Co jeszcze można zrobić?
W autostarcie raczej nic nie mam, aktualizacje zrobione są, sterowniki do grafiki i dźwięku też są.
Proszę o propozycje.
Wiem, że ta konfiguracja idealnie na Windows 7 działać nie będzie (prawdopodobnie głównie przez 512MB RAMU) ale porównywałem oba systemy i na siódemce pracuje mi się lepiej.
Z góry dziękuje za odpowiedzi