logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Potrzebuję schemat skrzynki bezpieczników Transporter T4

kacpermiki 05 Wrz 2011 18:18 50534 12
REKLAMA
  • #1 9897912
    kacpermiki
    Poziom 17  
    Ocena: 137
    Witam potrzebuję schemat do transportera T4 skrzynki bezpieczników.Problem jaki mam to to że nie ma wogóle pociągniętej instalacji do silniczka wycieraczki.
  • REKLAMA
  • #4 9898076
    kacpermiki
    Poziom 17  
    Schemat mam właśnie szukałem skrzynki dzięki zico63 myślę że jakoś dam radę od nowa dać wiązkę silnik ma tylko 4 piny

Dodano po 12 [minuty]:

Troche się różni od mojej skrzynki ale chyba dojdę do ładu

Dodano po 16 [minuty]:

No fakt brak przewodów pod deską od tej skrzynki. Mam na skrzynce 5 pinów do silnika według twojego schematu jest to kostka S a mam silniczek na 4 piny.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 9898439
    kacpermiki
    Poziom 17  
    Do przodu
  • #8 9898473
    kacpermiki
    Poziom 17  
    No właśnie nie wiem gdzie kupić i czy od golfa 3 będzie pasować
  • #10 9899214
    Zico63
    Poziom 37  
    Ocena: 1034
    Skrzynka numer 357 937 039 występuje w Golfach 3 i Transporterach od 1991 do 2004 roku (oraz mnóstwie jeszcze innych modeli VW) - powinny być więc współzamienne. Mając schemat rysowany przez Niemców, a więc z podanymi wtykami i pinami skrzynki bezpieczników dla poszczególnych przewodów - problemu być nie powinno.
  • #11 9922524
    sqnhead
    Poziom 21  
    Ocena: 39
    Rozpiska bezpieczników i przekaźników T4 po polsku
    Załączniki:
    • T4 bezpieczniki.pdf (35.03 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • T4 Rozmieszczenie przekaźników.pdf (45.67 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #12 9922534
    kacpermiki
    Poziom 17  
    Dzięki kolegom za pomoc z tym autem poradziłem sobie winny był czujnik temperatury

Dodano po 3 [minuty]:

Nie pokazywał temperatury też

Dodano po 41 [sekundy]:

A wycieraczkę załatwiłem jak kolega T5 polecił i gra wszystko
  • #13 20603713
    dominikmolenda
    Poziom 9  
    Ocena: 24
    Potrzebuję schemat skrzynki bezpieczników Transporter T4 Szanowni Państwo.
    VW T4, 2.5, 65 kW.
    Opis przypadku: podróż przebiegała standardowo, żadnego szarpania czy dławienia się silnika. W pewnym momencie silnik zgasł i nie dał się ponownie odpalić. Po sprawdzeniu bezpieczników okazało się, że jeden nich jest przepalony. Jednakże po założeniu nowego i przekręceniu kluczyka w pierwszą pozycję uległ on natychmiastowemu przepaleniu.
    Pytanie moje brzmi: za co odpowiedzialny jest bezpiecznik zaznaczony na zdjęciu strzałką.
    Załączam pozdrowienia
    Dominik Potrzebuję schemat skrzynki bezpieczników Transporter T4 Potrzebuję schemat skrzynki bezpieczników Transporter T4

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukiwał schematu skrzynki bezpieczników dla Transportera T4, ponieważ brakowało instalacji do silniczka wycieraczki. Otrzymał kilka linków do schematów oraz wskazówki dotyczące podłączenia. Wskazano, że oryginalna wiązka do wycieraczek może być lepszym rozwiązaniem, a także że wiązka z Golfa 3 jest kompatybilna. Użytkownik zdołał rozwiązać problem z wycieraczką, a przyczyna problemu z silnikiem okazała się być czujnik temperatury.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA