logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Chłodziarka Daewoo FR-063 - Nie chłodzi, szron na kapilarach.

Camis 06 Wrz 2011 13:29 3800 3
REKLAMA
  • #1 9900461
    Camis
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    Witam, mam problem z chłodziarka LG.

Przestała sama chłodzić, agregat słychać ze chodzi, bez przerwy, termostat nie wyłącza go w ogolę.

Dziś rano zobaczyłem z tytlu za szafka trochę wody, odsunąłem chłodziarkę i z tylu widać szron na kapilarach.

Co się stało?, i czy możliwe ze coś sam uszkodziłem ?. Dodam ze chłodziarka chodziła dobrze, ale co kilka dni całkowicie rozmrażała zamrażalnik i od nowa chłodziła. A teraz padła i całkowicie nie mrozi.

Chłodziarka Daewoo FR-063 - Nie chłodzi, szron na kapilarach. Chłodziarka Daewoo FR-063 - Nie chłodzi, szron na kapilarach. Chłodziarka Daewoo FR-063 - Nie chłodzi, szron na kapilarach.

Chłodziarka Daewoo FR-063 - Nie chłodzi, szron na kapilarach. Chłodziarka Daewoo FR-063 - Nie chłodzi, szron na kapilarach.
  • REKLAMA
  • #2 9900969
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1405
    Masz zapchany filtr - odwadniacz.Zrobić to może tylko osoba dysponująca odpowiednim sprzętem.Wymiana filtra + płukanie układu + napełnienie i będzie hulać.
  • REKLAMA
  • #3 9901146
    Camis
    Poziom 10  
    Ocena: 11
    I to tak samo z siebie się stało?, chłodziarka ma niecałe 4 lata. A w tym czasie chodziła może 7 miesięcy, resztę stała odłączona od sieci.

A koszt naprawy mniej więcej jaki ?, bo nie wiem czy się opłaca, za ten złom dałem 340zl...

Dzięki za odpowiedz.
  • #4 9901375
    cezet
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1405
    Camis napisał:

I to tak samo z siebie się stało?

W tych "żółtkach" tak się czasem dzieje.Ciesz się ,że w nich raczej nie zdarzają się ubytki czynnika chłodzącego. Ja zdecydowałbym się na naprawę.
REKLAMA