logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Sprawdzenie lampy OPTOMA HD200x (OSRAM P-VIP 230/0.8)

Bulioner 09 Wrz 2011 08:01 3500 4
REKLAMA
  • #1 9909524
    Bulioner
    Poziom 10  
    Witam

Ostatnio stałem się nabywcą nowej optomy HD200x sprowadzonej z Kanady. Mój problem polega na tym, że projektor dotarł do mnie zepsuty. Podejrzewam uszkodzenie lampy podczas transportu. Dogadałem się ze sprzedawcą, że jeżeli miałbym możliwość sprawdzenia lampy to w przypadku jej uszkodzenia odsyłam tylko ją więc koszta wysyłki będą o wiele mniejsze.

No i tu właśnie zwracam się z pytaniem do was. Miałby ktoś taki projektor u siebie i byłby skłonny sprawdzić moją lampę?

Mieszkam w okolicach Rybnika (woj. Śląskie). Mogę dojechać autem ale żeby nie było to 150 km ;p.

Z góry dziękuje i czekam na odpowiedź.
  • REKLAMA
  • #2 9910515
    androot
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 635
    Ma lampa jakieś uszkodzenia mechaniczne? Inaczej w trakcie transportu nie mogła się uszkodzić.
    Jakie są objawy uszkodzenia?
  • REKLAMA
  • #3 9910591
    Bulioner
    Poziom 10  
    Uszkodzeń mechanicznych jako takich nie widziałem ale możliwe, że nie wiem na co zwrócić uwagę. To jest mój pierwszy projektor więc nie znam się na tym sprzęcie za bardzo. Objawy są takie:

Kiedy otrzymałem projektor po włączeniu do prądu i włączeniu migała zielona dioda. Coś tam brzęczało w środku i po paru sek. ucichło. Następnie włączył się wentylator i ten cykl powtarzał się 2 lub 3 razy. Później zapalała się dioda od lampy oraz zasilania zmieniła kolor na pomarańczowy (mrugała). Nagrałem nawet filmik aby zobrazować sytuację sprzedawcy:

Próbowałem tak uruchomić projektor (a nuż coś zaskoczy :)). Po którymś razie przestał wydawać ten dziwny dźwięk i aktualnie po włączeniu projektora cały czas miga zielona dioda zasilania i nic więcej się nie dzieje. Nawet nie przechodzi w tryb Stand-By. Właśnie dlatego uważam że to lampa. Może się mylę, tak jak mówię nie znam się na tego rodzaju sprzęcie.
  • REKLAMA
  • #4 9910770
    androot
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 635
    Tak to wygląda na problem albo z lampą, albo z przetwornicą.
  • #5 9919774
    Bulioner
    Poziom 10  
    Dobra, wiadomość nie ważna. Odeślę cały projektor i będzie spokój. Ale i tak dzieki za zainteresowanie tematem.

Zamykam.
REKLAMA