Witam,
Mam problem z pralką AWT-5088. Pralka podczas prania zatrzymała się przy wirowaniu i nie odpompowała wody. Po paru próbach polegających na kręceniu czym się dało udało się odpompować wodę, i wszystko przebiegało normalnie jednak programator zatrzymał się parę stopni przed pozycją "STOP". Kolejne parę prób i udało się ją wystartować ponownie, ale znowu zatrzymała się mniej więcej w tym samym momencie. Kręcenie programatorem nie daje rezultatu. Co ciekawe podczas kiedy pracowała można było otworzyć pokrywę
W tej chwili już nie startuje, ale np. po włączeniu zasilania raz zaskoczy blokada otwarcia na wymontowanym zamku, a raz nie. Czasem widać że na moment pojawia się napięcie na pompce odpompowania wody ale dosłownie na sekundę. Na szybko podejrzewałem właśnie blokadę otwarcia klapy, ale zmostkowanie styków 4 i 5 nic nie zmieniło. Co można jeszcze sprawdzić? Wygląda jakby po starcie sprawdzała jakieś sygnały i oczekiwała na start, ale coś jej nie pasuje. Ponieważ od przypadku do przypadku coś tam startuje nie sądzę aby to był programator.
Mam problem z pralką AWT-5088. Pralka podczas prania zatrzymała się przy wirowaniu i nie odpompowała wody. Po paru próbach polegających na kręceniu czym się dało udało się odpompować wodę, i wszystko przebiegało normalnie jednak programator zatrzymał się parę stopni przed pozycją "STOP". Kolejne parę prób i udało się ją wystartować ponownie, ale znowu zatrzymała się mniej więcej w tym samym momencie. Kręcenie programatorem nie daje rezultatu. Co ciekawe podczas kiedy pracowała można było otworzyć pokrywę